POLITICA DE MAHALA
Credem că niciodată, poate, nu a fost mai necesar ca românilor să li se explice limpede, pe înţelesul tuturor, ceea ce se întâmplă cu ei şi ţara lor, de ce este nevoie de anumite măsuri de sacrificiu sau de reformarea statului. Să li se explice cu calm, utilizând un limbaj potrivit şi nu unul de mahala, cu spume la gură, cum o fac liderii opoziţiei în judeţul Alba. Şi noi şi cetăţenii acceptăm orice idee benefică, sau critică dacă este constructivă. Nu una încărcată de ură. Expresii ca „prostia lui Boc şi a găştii lui de incompetenţi”, „piticul atomic Emil Boc” etc. din limbajul de periferie al anonimului deputat PSD, Radu Coclici, nu fac cinste clasei politice şi în niciun caz nu-i sporeşte credibilitatea. Criza a acutizat gravele erori de guvernare perpetuate încă de la începutul anilor ’90 de chiar partidul lui Radu Coclici. De ce a fost nevoie să fie reduse cheltuielile bugetare? Pentru că, se ştie, Guvernul Tăriceanu a crescut cu 30%, exclusiv din motive clientelare, numărul salariaţilor din sectorul administrativ şi a folosit banii din privatizări pentru creşteri nejustificate de pensii şi salarii, nu pentru investiţii. Iar când banii s-au terminat a venit şi criza… Şi scadenţa erorilor. Nimeni nu este mai conştient ca PDL, partid aflat la guvernare, de gravitatea situaţiei în care se află România şi de impactul deciziilor care trebuie luate pentru ca cetăţeanul simplu să nu mai aibă de suferit şi să-şi redobândească încrederea în viitorul ţării lui. Cred oare PNL sau PSD că, aflate la guvernare, ar fi luat alte măsuri pentru ieşirea din criză decât cele luate de toate statele europene?
Modificarea structurii administrative a teritoriului României este mai mult decât necesară, este vitală pentru modernizarea statului. Aceasta o ştiu prea bine şi partidele din opoziţie. Regionalizarea va însemna nu numai accelerarea absorbţiei fondurilor europene ci va lovi puternic în birocraţia şi corupţia din administraţie. Nici pomeneală de creşterea cheltuielilor bugetare sau de drumuri în plus pentru cetăţean! Cum răcnesc pe toate vocile reprezentanţii opoziţiei. Debirocratizarea nu înseamnă drumuri în plus, dimpotrivă. Premierul Boc a explicat că în actualele reşedinţe de judeţ vor rămâne reprezentanţe ale centralelor regionale iar documentele personale vor fi schimbate în timp, când expiră legal. Dar „celebrul” tandem liberal Teodor Atanasiu şi Mihai Nicuşor mizează pe reticenţa firească a românului la schimbare. Şi ca să exacerbeze această reticenţă mint şi dezinformează. Opinia publică din judeţ este agresată periodic în media locală de ura viscerală a deputatului Atanasiu faţă de Traian Băsescu. Nu-i poate ierta preşedintelui că l-a schimbat din funcţie pentru gafele monumentale făcute când a ocupat accidental fotoliul de ministru al Apărării. Şi croşetează la nesfârşit pe tema „inepţiei şi haotismului” lui Traian Băsescu, care „a tăiat veniturile salariaţilor, a crescut taxele şi a făcut praf administraţia, justiţia, sănătatea şi educaţia”. Asta o spune un personaj care numai în anul 2008 şi-a acordat salarii şi îndemnizaţii de aproape 6 miliarde de lei vechi. A plecat sărac la guvernare şi s-a întors foarte, foarte bogat. Cât timp a deţinut preşedinţia AVAS a devenit capul de afiş al presei centrale şi locale pentru scandalurile de corupţie şi promovările clientelare din ograda proprie.
Partenerul său de delir mediatic şi de afaceri este aproape la fel de celebrul Mihai Nicuşor. Nici azi nu s-a stins ecoul scandalului dezlănţuit de sindicatul de la Uzina Mecanică Orăştie, atunci când administratorul Mihai Nicuşor a vrut să vândă 10 ha din patrimoniul întreprinderii, cu toate utilităţile (gaz, curent, apă, canal, staţie de tensiune) pentru ridicolul preţ de 0,5 euro/mp. Cu asemenea „calităţi profesionale” dovedite Teodor Atanasiu l-a numit preşedinte la compania strategică Romtehnica, în conducerea Daewoo Automobile Craiova precum şi în Consiliul de administraţie al societăţii Electrica Bucureşti. Ca să-şi rotunjească veniturile salariale şi viitoarea pensie. Iată cine se văicăreşte lacrimogen că sub Guvernul Boc „nivelul de trai este cel mai scăzut nivel din istorie”. Ce o fi înţelegând prin „istorie” Mihai Nicuşor!? Perioada când el şi Atanasiu sugativau bugetul de stat de miliarde de lei anual?
Îi sugerăm şi lui Mihai Nicuşor să nu mai vorbească în numele parlamentarilor PDL de Alba şi în niciun caz al senatorului Alexandru Pereş. Aceştia şi-au exprimat clar susţinerea faţă de programul partidului privind reforma economică şi reformarea statului. Senatorul Pereş a acordat chiar un amplu interviu ziarului Unirea pe această temă. Poziţia parlamentarilor PDL faţă de restructurarea administrativă, exprimată în conferinţa de presă, este că aceasta nu trebuie făcută pripit ci după o consultare mai amplă cu societatea civilă. Nu neapărat prin referendum, pentru că nimeni nu acceptă uşor modificarea habitatului său chiar dacă este vorba de interesul public şi naţional.
Propunem colegilor din opoziţie mai mult respect faţă de cetăţean şi să nu-l mai aburească cu minciuni. Putem conlucra împreună la găsirea celor mai bune soluţii, nu să blocăm instantaneu orice iniţiativă numai pentru că vine de la adversarul politic. Grecia ne-a oferit în aceste zile o adevărată lecţie de democraţie: parlamentarii greci i-au dat un vot de încredere premierului Papandreou, când a venit în faţa lor cu un dureros program de austeritate, deşi strada era plină de protestatari.
Să ne uităm cu atenţie în jurul nostru şi să nu ne jucăm cu populismul electoral, cu viitorul ţării şi al românilor! Să facem politică adevărată, nu politică de mahala!
Biroul de presă al PDL
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
13 decembrie: Ziua Tipografilor La 13/26 decembrie 1918, la București, a avut loc o mare manifestație a tipografilor din București, care au demonstrat pașnic pentru revendicările lor social-economice, precum și pentru ceea ce numim astăzi ”libertatea presei”. În acea zi, cei aproape 600 de muncitori tipografi din Capitală au încetat lucrul, îndreptându-se spre Ministerul Industriei […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 18 ore
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Opinii - Comentariiacum 18 ore
13 decembrie: Ziua Tipografilor
-
Actualitateacum 5 zile
9 decembrie: Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana
-
Ştirea zileiacum 15 ore
Marele artist Ioan Bocșa împlinește 77 de ani: S-a născut în vremea colindelor pe care astăzi le cântă. La mulți ani, maestre!
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului