Rămâi conectat

Ştirea zilei

Poliția se CONTRAZICE în scandalul RAȘCOVICI, subprefectul USR de Alba. Potrivit unui înscris OFICIAL, acesta a primit SPORURI de studii superioare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliția se CONTRAZICE în scandalul RAȘCOVICI, subprefectul USR de Alba. Potrivit unui înscris OFICIAL, acesta a primit SPORURI de studii superioare

Situația noului subprefect de Alba, Viorel Rașcovici, numit în funcție la propunerea USR este departe de a se fi lămurit. La nivelul Ministerului Administrației și Internelor se derulează o analiză cu privire la legalitatea diplomei de facultate a acestuia, după ce Rașcovici a dat o declarație pe propria răspundere, înainte de a fi numit în funcție, prin care și-a asumat faptul că este absolvent legal de studii superioare.

Citește și: USR Alba, o nouă ”propunere cu cântec” pentru funcția de subprefect. După un fost condamnat penal, un fost polițist cu o facultate neautorizată

Acesta a absolvit în 2005, la fără frecvenţă, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Internaţionale deschise Tehnoeconomia Europeană – Academia de Tehnoeconomie şi Cooperare Româno-Americană. Această universitate privată este considerată o ”fabrică de diplome false”, iar rectorul acesteia a fost cercetat în mai multe dosare penale, fiind chiar şi reţinut la un moment dat pentru înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii.

De asemenea, în 2003 a fost închisă de ”Protecția Consumatorului”. Reprezentanţii universităţii au contestat decizia în instanţă, iar în 2004 au pierdut procesul printr-o decizie a Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti. Cu toate acestea, universitatea a continuat să funcţioneze până în prezent. Instituţia nu a obţinut niciodată autorizaţie de la Ministerul Educaţiei Naţionale ceea ce ridică mari semne de întrebare cu privire la valabilitatea diplomei noului subprefect.

Citește și: Viorel Rașcovici, NUMIT de Guvern în funcția de subprefect al județului Alba din partea USR-PLUS. Tânăr pensionar special, cu o facultate la o „fabrică de diplome”

În același timp, într-un răspuns pentru ziarul Unirea, Inspectoratul Județean de Poliție Alba susține că fostul polițist Viorel Rașcovici ”a îndeplinit o funcție de conducere, respectiv șef post, care nu presupune absolvirea de studii superioare finalizate cu diplomă de licență”. Acesta a fost timp de mai mulți ani șef al Postului de Poliție Cergău. ”Vă comunicăm faptul că acesta a beneficiat de venituri salariale aferente unui post prevăzut cu studii medii”, mai susțin reprezentanții IPJ Alba în răspunsul transmis redacției.

Pe de altă parte, într-un document oficial al instituției, eliberat în 2018 fostului polițist pentru ”a-i servi la nevoie”, se susține faptul că acesta a beneficiat încă din anul 2005 de spor pentru studii superioare.

Citește și: USR Alba, Rașcovici și IMPOSTURA, adusă la rang de subprefect

”Menționăm că domnul Rașcovici Viorel a făcut parte din corpul agenților de poliție, iar în urma absolvirii studiilor superioare, în perioada 01.06.2005 – 09.12.2016 a beneficiat de sporul salarial pentru agenții de poliție absolvenți de studii superioare, iar în perioada 11.04.2005 – 09.12.2016 a avut calitatea de organ de cerectare al poliției judiciare, desfășurând activități de cercetare penală”, se susține în adeverința semnată de comandantul IPJ Alba, din data de 2 iulie 2018. Cu alte cuvinte, IPJ Alba a recunoscut imediat după absolvire faptul că polițistul Rașcovici Viorel are studii superioare și i-a plătit sporul aferent pentru următorii 11 ani.

Citește și: Scandalul Rașcovici pe punctul să EXPLODEZE în curtea IPJ Alba. A încasat sau nu sporuri salariale pentru studii superioare?

”Am fost de bună credință mergând la acea facultate. Universitatea nu a fost închisă niciodată, am susținut examenele, existau profesori, nu am avut cunoștință de așa ceva. Funcționează și în prezent”, a spus Viorel Rașcovici, înainte de a fi numit subprefect. Acesta a adăugat că diploma obținută la instituția respectivă de învățământ i-a fost recunoscută de Ministerul Afacerilor Interne, care i-a plătit sportul pentru studii superioare și i-a fost acceptată la Universitatea ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, unde a urmat un curs post-universitar în domeniul ”psihologie judiciară”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Circulația este blocată temporar în urma unui incendiu produs la o autobasculantă pe A10 km 30, calea 2 (sensul Turda-Sebeș), a anunțat DRDP Cluj. Citește și: FOTO | INCENDIU violent izbucnit la un autoturism în zona Cetății: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea