Poliția rutieră Alba nu iartă nici pietonii indisiplinați. Peste 70 au fost sancționați într-o singură zi

Paul Voicu - Primar 2020

Într-o singură zi, 73 de pietoni care s-au angajat în traversări neregulamentare au fost sancţionaţi de poliţiştii de la rutieră. Totodată, 6 şoferi ce nu au acordat prioritate pietonilor au fost amendaţi şi au rămas fără permis de conducere.

politisti rutieri Alba

ELIT

Potrivit IPJ Alba, „joi 28 ianuarie a.c., Serviciul Rutier Alba, a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor datorate nerespectării, de către participanții la trafic, a normelor legale privind traversarea.

 

Mihail David - 2020

În cadrul acestei acţiuni au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional, 73 de pietoni, ce s-au angajat în traversări neregulamentare şi 6 conducători auto ce nu au acordat prioritate pietonilor.

 

Alţi 153 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Au fost reţinute 15 permise de conducere, din care 13 pentru neacordarea priorităţii pietonilor şi 9 certificate de înmatriculare, iar valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 48.720 lei.”

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă pietonilor să evite să circule pe partea carosabilă şi să folosească pentru traversare numai trecerile pentru pietoni marcate şi semnalizate, asigurându-se temeinic înainte de a traversa.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

realist 29 ianuarie 2016 at 14:58

Bv , inventati cuvinte noi in loc sa le invatati pe cele existente, asa corectura asa respect fata de cititori,,,,,,

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...