Rămâi conectat

Actualitate

Poliția Română: Aproape 25.000 de sancțiuni, în doar cinci zile. Peste 2.000 de permise au fost reținute

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliția Română acționează pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Pe parcursul a 5 zile, în urma activităților desfășurate, polițiștii din țară au aplicat aproape 25.000 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute peste 2.000 de permise de conducere.

În perioada 14 – 18 august a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere a Poliției Române, polițiștii din întreaga țară au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pentru neregulile depistate, au fost aplicate 24.526 de sancțiuni contravenționale, dintre care 8.798 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3.302 pentru nefolosirea centurii de siguranță, 513 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii autovehiculelor pe drumurile publice, fără dispozitiv sau accesorii de tip ,,mâini libere” și 197 pentru conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.

384 au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 187 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 497 pentru depășirea neregulamentară, 16 pentru nerespectarea regulilor de circulație privind trecerea la nivel cu calea ferată, 1.883 pentru abateri săvârșite de către pietoni, 573 pentru abateri săvârșite de către bicicliști și 223 pentru abateri săvârșite de către căruțași.

De asemenea, polițiștii au constat 412 infracțiuni, dintre care 307 la regimul circulației.

Totodată, în cadrul acțiunilor, au fost retrase 621 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 2.111 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Poliția Română continuă acțiunile pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea