Rămâi conectat

Actualitate

Poliţia Locală Alba Iulia a făcut public raportul de activitate pe anul 2012. Vezi ce obiective și-a propus pentru anul 2013!

Publicat

în

 La sfârșitul acestei săptămâni, reprezentanții Serviciului Polița Locală din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia au organizat o conferință de presă în cadrul căreia au prezentat raportul de activitate al instituției pentru perioada 1 Ianuarie – 1 Decembrie 2012. La întâlnirea cu jurnaliștii au participat Ioan Vodă, șeful Poliției Locale și Marius Ardelean, purtătorul de cuvânt al Serviciului.

Am aflat cu această ocazie că polițiștii locali au aplicat amenzi în valoare de 209.792 de lei, din care s-a încasat până acum la bugetul local suma de 13.575 de lei. Un procent de 42% dintre procesele verbale de contravenție au fost contestate în instanță. Agenții locali au verificat un număr de 1888 de plângeri, reclamaţii și sesizări. Au identificat și sancționat 86 de persoane care se ocupau cu cerșetoria, acestea fiind doar câteva exemple din numeroasele date legate de activitatea instituției, prezentate în cadrul raportului.

“Serviciul Poliţia Locală Alba Iulia îşi desfăşoară activitatea în temeiul Legii nr. 155/2010 legea poliţiei locale, a H.G. nr. 1332/2010 privind aprobarea Regulamentului – cadru de organizare şi funcţionare a poliţiei locale şi a H.C.L. nr. 16/25.01.2011 privind înfiinţarea Serviciului Poliţia Locală Alba Iulia, în următoarele domenii de activitate:

Elit - Gustul Desăvârșit

–  Biroul ordine şi linişte publică;

–  Biroul paza bunurilor I şi II;

–  Biroul circulaţia pe drumurile publice;

–  Biroul evidenţa persoanelor, intervenţie, însoţire;

–  Biroul dispecerat;

–  Biroul Instruire-Administrativ

–  Compartiment disciplina în construcţii şi afişajul stradal;

–  Compartiment protecţia mediului;

–  Compartiment activitatea comercială;

Poliţiştii locali din cadrul biroului dispecerat asigură în permanenţă legătura cu efectivele aflate în misiune, coordonând şi urmărind secvenţial activităţile specifice de ordine publică şi pază a obiectivelor din zona de competenţă a poliţiei locale, conform Planului de Ordine şi Siguranţă Publică al municipiului Alba Iulia.

Deasemenea au primit informaţiile transmise de către poliţiştii locali aflaţi în serviciu de patrulare, cu privire la constatările/evenimentele produse şi au ajutat la soluţionarea acestora.

Dispeceratul poliţiei locale răspunde cu promptitudine sesizărilor preluate de la cetăţeni, repartizându-le poliţiştilor locali în teren spre soluţionare  1.762 – sesizări telefonice.

Alte activităţi:

 • în interesul soluţionării a 4 dosare penale, am colaborat cu Biroul Investigaţii Criminale;
 • au fost înregistrate în baza de date 2.332 procese-verbale de constatare a contravenţiei;
 • s-au întocmit 385 – adrese executare silită persoanelor care nu au achitat şi nu au contestat în termenul legal sancţiunile contravenţionale;
 • s-au întocmit zilnic sinteze după rapoartele de activitate ale poliţiştilor locali;
 • s-au completat zilnic documentele specifice dispeceratului;
 • s-au coordonat şi verificat zilnic patrulele pedestre şi mobile;
 • s-a distribuit zilnic echipamentul aflat în dotarea poliţiştilor locali;
 • s-au monitorizat în permanenţă punctele vulnerabile din municipiul Alba Iulia;
 • s-a întocmit corespondenţa serviciului.
 • alte activităţi specifice.

În perioada analizată, Poliţia Locală Alba Iulia s-a axat pe îndeplinirea sarcinilor stabilite prin ,,Planul de Ordine şi Siguranţă Publică al municipiului Alba Iulia”, elaborat de instituţia noastră, aprobat de către Primarul municipiul Alba Iulia şi având avizul consultativ al Poliţiei municipiului Alba Iulia, şi au avut ca obiective fundamentale creşterea siguranţei cetăţeanului, prevenirea şi combaterea faptelor contravenţionale şi infracţionale, a criminalităţii şi a infracţionalităţii stradale şi alte misiuni în conformitate cu prevederile Legii nr.155/2010.

La nivelul biroului ordine şi linişte publică a fost constatată o singură infracţiune, ocazie cu care au fost predate Poliţiei municipiului Alba Iulia, pentru continuarea cercetărilor, un număr de 3 persoane, surprinse în flagrant, în timp ce au sustras o bicicletă din zona parcului Sf. Ecaterina, după ce în prealabil i-au distrus sistemul antifurt.

În stăpânirea fenomenului de cerşetorie, au fost identificate atât persoane adulte cât şi minori care apelau la mila publicului în diferite locaţii ale municipiului, dintre acestea 86 au fost sanctionate contraventional. Majoritatea acestor persoane au fost identificate ca fiind de etnie rromă şi având domiciliul pe raza localităţilor Blaj şi Teiuş. Deasemenea au fost legitimate 654 de persoane care prin atitudine, comportament sau bagaje erau suspecte.

Alte acţiuni întreprinse:

 • Identificarea şi sancţionarea persoanelor ce practică comerţ ambulant în locuri neautorizate.
 • Prevenirea distrugerii spaţiilor verzi, a mobilierului urban, a monumentelor istorice sau a semnelor de circulaţie.
 • Identificarea şi sancţionarea proprietarilor de autovehicule şi a vehiculelor staţionate sau parcate neregulamentar pe domeniul public precum şi a celor care ocupă fără drept un loc de parcare concesionat, în acest sens fiind aplicate un număr de 876 autocolante.
 • Identificarea agenţilor economici care după efectuarea lucrărilor pentru care au fost autorizaţi, nu au salubrizat zona.
 • Acţiuni în blocul G2, în vederea identificării persoanelor care locuiesc fără forme legale.

 Obiective propuse în anul 2013:

 1. Imbunatatirea continua a procesului de pregatire profesionala in conformitate cu cerintele impuse de legile si regulamentele care guverneaza activitatea de ordine publica si paza asfel incat politistul local sa poata interveni in orice imprejurare si sa respecte cu ocazia masurilor luate drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor. In aceste scop in cursul anului 2013 se vor desfasura instruirile periodice cu personalul Serviciului Politia Locala, conform tematicii de pregatire profesionala, respectiv perfectionarea politistilor locali de la structura ordine publica si circulatie in cadrul institutiilor de specialitate ale Ministerului Administratiei si Internelor. De asemenea un efectiv de 25 de persoane vor participa la cursul de formare initiala organizat şi desfăşurat în cadrul ,,Centrului de Formare Iniţială şi Continuă a M.A.I.- Orăştie”;
 2. Asigurarea suportului logistic conceput asfel incat sa raspunda cerintelor operationale, aspect care rezida in satisfacerea normelor de inzestrare cu uniforme, mijloace de autoaparare, mijloace de deplasare şi patrulare, mijloace de comunicare, etc. In acest context s-a avut in vedere ca bugetul elaborat pe anul 2013 să fie dimensionat în conformitate cu cerintele operationale din toate domeniile de activitate .
 3. Promovarea in procesele de achizitie a calitatii produselor, stabilindu-se ca si criteriu de atribuire a contractelor oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic .
 4. Cheltuirea in mod eficient si echilibrat a banului public .
 5. Identificarea de solutii pentru reducerea cheltuielilor”, se arată în raportul de activitate al Poliției Locale Alba Iulia.

 

Publicitate

Actualitate

Premierul Nicolae Ciucă: „România face pași fermi spre independența energetică și spre a deveni un exportator net de energie”

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciucă: „România face pași fermi spre independența energetică și spre a deveni un exportator net de energie”

Nicolae Ciucă, premierul României, transmis prin intermediul paginii de socializare faptul că „România face pași fermi spre independența energetică și spre a deveni un exportator net de energie. Decizia SUA de a finanța cu 14 milioane dolari studiile de proiectare în România a reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR) este un pas esențial pentru domeniul nuclear civil românesc”.

„În paralel cu dezvoltarea tehnologiei SMR, România va construi reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă. Producția de energie nucleară contribuie la scăderea gradului de poluare generată de centralele termoelectrice și la creșterea gradului de protecție a mediului, ambele fiind obiective asumate de întreaga Uniune Europeană”, spune Nicolae Ciucă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Acesta îi încurajează pe actorii din industria nucleară din România și pe experții români din domeniu să se implice, „pentru a deschide țării noastre calea către energia viitorului, nepoluantă, stabilă și accesibilă!”.

„Prin aceste proiecte, platformele de extracție a gazului metan din Marea Neagră și investițiile în energia regenerabilă, România va deveni nu doar independentă energetic, ci și un furnizor stabil în regiune”, a mai precizat premierul.

SUA dau 14 milioane de dolari pentru ca România să aibă primele centrale cu mini-reactor din Europa

Guvernul Statelor Unite împreună cu firma americană NuScale Power vor finanța cu 14 milioane de dolari studiile de proiectare pentru instalarea în România a unor centrale de tip SMR (reactor modular mic), primele de acest fel în Europa. Anunțul a fost făcut de Casa Albă cu ocazia summitului G7 și a fost salutat de președintele Klaus Iohannis, care subliniază că asigurarea securității energetice este un obiectiv comun al Parteneriatului Strategic bilateral.

Primul reactor de mici dimensiuni din România va fi amplasat la vechea termocentrală de la Doicești

Primul reactor modular mic (SMR) din România va fi instalat la fosta termocentrală de la Doicești, din județul Dâmbovița, au anunțat Nuclearelectrica și compania americană NuScale.

România devine astfel una dintre primele țări din lume – și prima din Europa – ce implementează tehnologia inovatoare și sigură a reactoarelor modulare mici NuScale, care permit furnizarea de energie „curată”.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Mai mult de 33% din cheltuielile românilor au reprezentat taxe, impozite și asigurări sociale, în anul 2021. Datele INS

Publicat

în

Mai mult de 33% din cheltuielile românilor au reprezentat taxe, impozite și asigurări sociale, în anul 2021. Datele INS

Contribuțiile la bugetele de asigurări sociale, impozitele asupra veniturilor, contizațiile, dar și alte impozite și taxe, au avut o pondere de 33,2% din cheltuielile totale ale gospodăriilor, în anul 2021, ridicându-se în medie la suma 1.620 de lei, lunar, pe gospodărie.

Din acestea, impozitul pe salariu a reprezentat 15% (14,8% în 2020), iar contribuţiile de asigurări sociale (pentru pensie, la fondul de şomaj şi pentru asigurările de sănătate) peste jumătate, 84,3% (84,5% în 2020), din totalul impozitelor, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit INS, impozitele, contribuţiile, cotizaţiile, taxele deţin o pondere mare în cheltuielile totale ale gospodăriilor în ale căror venituri predomină veniturile salariale. Astfel, în anul 2021, ponderea acestora în cheltuielile totale a fost de 43% pentru gospodăriile de salariaţi, comparativ cu 17,2% pentru cele de şomeri, 13,9% pentru gospodăriile de pensionari, 11,1% pentru cele de lucrători pe cont propriu în activităţi neagricole şi numai 7,9% în cazul gospodăriilor de agricultori, conform Agerpres.

De altfel, subliniază INS, în anul 2021, cuantumul mediu al transferurilor aflate în sarcina gospodăriilor de salariaţi a fost de 12 ori mai mare decât al celor plătite de gospodăriile de agricultori, de 8,2 ori mai mare decât transferurile plătite de gospodăriile de lucrători pe cont propriu în activităţi neagricole, de 7,4 ori mai mare decât al celor de pensionari şi de 6,4 ori mai mare decât al gospodăriilor de şomeri.

În profil teritorial, se înregistrează diferenţe relativ mari de nivel şi pondere a transferurilor între urban şi rural şi un grad mai scăzut de diferenţiere pe regiuni. Cuantumul impozitelor, contribuţiilor etc plătite în medie de o gospodărie din mediul urban a fost de 1,9 ori mai mare decât al celor plătite de gospodăriile din mediul rural, iar ponderea lor în totalul cheltuielilor a fost de 36,7% şi, respectiv, de 26,9%.

În profil regional, se remarcă amplasarea a două regiuni pe cele două extreme (inferioară şi superioară): Nord-Est, cu nivelul minim al acestui tip de cheltuieli de 1.091,3 lei lunar în medie pe o gospodărie (26,7% din cheltuielile totale) şi Bucureşti-Ilfov, cu nivelul maxim de 2.841,8 lei (39,2%), restul înregistrând niveluri între 1.267 – 1.829 lei şi ponderi în cheltuielile totale între 29,2% – 35,2%.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

FOTO| Două monede antice, returnate României de către poliția din Marea Britanie. Vor fi transmise către Muzeul Naţional de Istorie a României

Publicat

în

FOTO| Două monede antice, returnate României de către poliția din Marea Britanie. Vor fi transmise către Muzeul Naţional de Istorie a României

Două monede antice de aur, aparținând patrimoniului cultural național, au fost predate de către reprezentanții Metropolitan Police ambasadorului României la Londra, Laura Popescu, arată o postare a Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Monedele au fost recuperate în Regatul Unit şi urmează să fie transmise către Muzeul Naţional de Istorie a României.

Elit - Gustul Desăvârșit

Această recuperare de mare însemnătate a fost posibilă graţie unei echipe din care au făcut parte „detectivii John Roch, Ray Swan şi Sophie Hayes, de la Unitatea Art & Antiques din cadrul Metropolitan Police, alături de colegii noştri ataşaţi de interne de la Londra”, notează Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, potrivit Agerpres.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare