Poezia de calitate din județul Alba a bătut de două ori la porțile credinței. Carolina Bâldea din Teiuș, pe locul II la concursul de poezie religioasă „Credo”
Se pare că județul Alba este unul în care poezia religioasă demonstrează nu numai cunoașterea istoriei și percepte lor religioase, ci și calitate.
La Festivalul Concurs de Poezie Religioasă „Credo” desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute încă un poet s-a alăturat colegului nostru Dorel Lazăr pe lista celor care au obținut locuri merituoase în clasamentul întocmit de către membrii juriului după analizarea sutelor de creații înscrise în concurs.
Este vorba despre teiușanca Carolina Bâldea, care în acest an a reconfirmat valoarea și talentul cu care a înzestrat-o Dumnezeu ocupând un binemeritat loc doi.
Dacă colegul nostru este la a doua „abatere” în ale poeziei, teiușeanca Carolina Bâldea are un palmares impresionant pentru vârsta ei de 55 de ani mai ales că așa cum ne-a declarat „cochetează de doar aproape doi ani cu poezia. Astfel Carolina Bâldea a reuşit anul trecut să ocupe locul unu la același concurs la care anul acesta a ocupat locul doi, un premiu trei pentru poezie acordat de Casa Rumana din Spania, are un volum de poezie publicat în decursul anului trecut, a apărut în trei antologii și a primit mai multe premii literare pe care nu le mai enumerăm.
Este o onoare să primești un premiu la un asemenea festival. Sunt mulțumită că am putut să reconfirm că pot scrie poezie de calitate, chiar dacă am ocupat locul doi. Felicit ocupanții locului întâi, dar și pe ceilalți care au fost nominalizaţi ca și câștigători ai celorlalte premii. Cred că împreună cu domnul Dorel Lazăr am reuşit să reprezentăm bine județul Alba la unul dintre cele mai importante festivaluri concurs de poezie religioasă din România” ne-a declarat doamna Carolina Bâldea.
Cea de a XVII-a ediţie a Festivalului Concurs de Poezie Religioasă „Credo”, a fost organizat de către Direcţia Judeţeană pentru Cultură Mureş, Biblioteca Municipală „Petru Maior” din Reghin, în parteneriat cu ASTRA Mureş, revista „Vatra veche”, cotidianul „Cuvântul liber”, Editura Nico, Asociaţia Culturală pentru Descoperirea, Susţinerea şi Promovarea Valorilor Culturale şi Profesionale, dar și alte instituţii publice şi ONG-uri.
Festivitatea de premiere a avut loc sâmbătă 5 august 2017 la Mănăstirea Lăpuşna, unde a avea loc şi un colocviu cu tema: „Icoana, artă şi credinţă”, înscris în calendarul manifestărilor „Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti”, statuat de Sfântul Sinod al Patriarhiei Române, la iniţiativa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe.
Vasile Matei
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor