Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

PNŢCD-ul autentic a semnat un protocol cu USL

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

   Ieri, la Bucureşti s-a semnat protocolul politic între USL şi PNŢCD-ul autentic. Cu acest prilej am realizat un scurt interviu cu preşedintele de drept al partidului, domnul Victor Ciorbea:
– Ce trebuie să înţeleagă electoratul prin PNŢCD autentic?
– Este vorba despre membrii şi organizaţiile adevărate PNŢCD, care au depus o muncă uriaşă în teritoriu, spre deosebire de cei impuşi de la Cotroceni.
– Cum adică, impuşi de la Cotroceni…?
– Actuala putere a impus o nouă conducere PNŢCD-ului, după modelul Kominternist, adică fracţionarea unei puteri politice în mai multe „partide frăţeşti”, pe care puterea le poate crea, le poate susţine sau le poate desfiinţa, după bunul ei plac. Sau le poate jongla în balanţa intereselor, prin tot felul de alianţe.
– Deci domnul Pavelescu este doar o marionetă a actualei puteri?
– Da, actuala putere, după modelul pe care vi l-am expus mai sus, l-a impus pe Pavelescu drept preşedinte al PNŢCD, deşi el nu are nicio legătură cu organizaţiile şi cu membrii adevăraţi ai PNŢCD. Astfel s-a procedat la naţionalizarea denumirii PNŢCD, aceasta fiind încredinţată unor misiţi, care nu fac decât să asculte de ordinele date de la Cotroceni. Priviţi ce se întâmplă acum cu PNŢCD-ul lui Pavelescu: organizaţiile sale încheie tot felul de alianţe, ba cu UNPR, ba cu PDL…
– Dumneavoastră ce veţi face? Ce va face organizaţia din judeţul Alba?
– Vom continua lupta în instanţă. Organizaţia din Alba, cea autentică, a încheiat un protocol şi ea, cu USL, respectiv cu PNL, care susţine lupta adevăratului PNŢCD. Dar în această situaţie nu se află doar organizaţia din Alba, ci şi altele, mai ales din Ardeal. Oricum ele au colaborat şi până acum, în baza unor acorduri tacite, un fel de „gentleman-agreement”, ceea ce reprezintă un model de conlucrare PNŢCD autentic şi USL, respectiv PNL.
– Care este obiectivul dumneavoastră, acum?
– Recâştigarea a ceea ce am pierdut, prin jocul puterii. Avem în curând un nou termen în instanţă, în care vom încerca să susţinem pentru a rămâne valabilă sentinţa din septembrie anul trecut, cea prin care congresul nostru a fost recunoscut şi prin care cel ce vă vorbeşte a devenit preşedintele de drept al PNŢCD.
– Vă mulţumesc şi succes!
a consemnat

Ioan HĂNŢULESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea