Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

PNL+PDL=FUZIUNE! Teodor Atanasiu revine: Dreapta românească trebuie reunificată

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Atanasiu si HellvigPreședintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a declarat din nou sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Alba Iulia, că Dreapta românească trebuie reunificată.

Senatorul a reiterat această idee lansată în urmă cu două săptămâni, tot la Alba Iulia, mesaj preluat atunci de întreaga presă națională. Liderul PNL a explicat faptul că în acest fel se va recâștiga echilibrul pe scena politicii din țara noastră. Că nu este benefică situația din acest moment în care există un partid de stânga puternic (n.a. PSD) și o “dreaptă fărămițată” (n.a. PNL, PD-L, PMP).

Parlamentarul a precizat că imediat după alegerile europarlamentare din luna mai 2014, PD-L trebuie să vină alături de PNL, pentru ca dreapta să fie reunificată. Dacă acest lucru se va întâmpla, Atanasiu susține că, având peste 50 la sută din primarii din țară, noul partid de “dreapta” va deveni  cel mai puternic din România.

În ceea ce privește PMP, “partidul lui Băsescu”, Atanasiu spune că poate să își continue joaca cu Ponta, în care ei se critică, dar de fapt ar avea o înțelegere de susținere reciprocă, în urma căreia Victor Ponta ar deveni președinte și Traian Băsescu prim-ministru.

Prezent la conferința de presă de la Alba Iulia, europarlamentarul PNL, Eduard Hellvig, a precizat că o astfel de discuție poate avea loc serios doar după alegerile din mai. Acesta a precizat însă faptul că unificarea dreptei se poate face doar în jurul PNL. Adică printr-o fuziune, având în vedere faptul că liderul PNL, Crin Antonescu, este candidatul dreptei, cel mai bine plasat în sondaje, cu șanse reale de a ajunge în turul doi al alegerilor prezidențiale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea