Rămâi conectat

Politică Administrație

PNL vrea alegeri pe 11 decembrie, PSD pe 4 decembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vasile Blaga, copreşedintele PNL, a anunțat că liberalii doresc organizarea alegerilor parlamentare la 11 decembrie, și nu pe 4 decembrie, când propun cei de la PSD, pentru că vacanța de Ziua Națională ar determina o prezență mică la vot.

vot multipluVasile Blaga este de părere 4 decembrie, data preferată de cei de la PSD pentru desfășurarea scrutinului, coincide cu o serie de zile libere – Sfântul Andrei, 1 și 2 decembrie, de Ziua Națională -, la care se adaugă pregătirile de Moș Nicolae, ceea ce ar determina o absență considerabilă la urne.

La rândul lor, cei de la PSD au invocat tot temerea că lumea ar absenta la urne, dar pentru 11 decembrie. Liderul formațiunii, Liviu Dragnea, a declarat zilele trecute că PSD nu este de acord cu această dată, pentru că ar putea fi frig și lumea să nu se prezinte la vot.

Ultimele alegeri parlamentare, în 2012, au avut loc la 9 decembrie, fiind, la vremea aceea, preferată această dată de către Guvernul USL, condus de Victor Ponta, pentru a nu se suprapune cu vacanța de 1 Decembrie și de Sf. Andrei.

Potrivit legii, Guvernul este cel care stabilește data alegerilor. Astfel, Dacian Cioloș a anunțat că le-a propus partidelor să aleagă între 27 noiembrie, 4 decembrie și 11 decembrie. Premierul are o serie de discuții cu liderii partidelor, iar săptămâna viitoare ar urma să anunțe data la care vor avea loc alegerile parlamentare.

27 noiembrie ar fi o dată care ar fi cuprinsă în interiorul mandatului actualei legislaturi.

Cei de la PSD l-au acuzat pe prim-ministrul Cioloș că ar favoriza PNL în intenția sa de a organiza alegeri parlamentare la 11 decembrie.

Sursa: digi24


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea