Rămâi conectat

Politică Administrație

PNL solicită Comisiei Roşia Montană să respingă proiectul minier

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sigla PNLPreședintele PNL, Crin Antonescu a cerut astăzi parlamentarilor liberali, care fac parte din comisia parlamentară specială pentru proiectul minier de la Roșia Montană, să respingă în continuare acest proiect. În schimb, acesta a declarat că susține discutarea în Parlament a unui proiect general pentru industria minieră.

Ceea ce spun reprezentanţii PNL şi UDMR este că această comisie a primit un mandat pentru a analiza proiectul guvernului şî apoi pentru a întocmi un raport pozitiv sau negativ. Însă, adaugă ei, modificarea începută în comisie echivalează cu o respingere a proiectului iniţial. Ca atare, liberalii cer ca, oficial, comisia să respingă proiectul guvernului şi apoi să se apuce de o altă treabă, în speţă completarea cadrului legislativ minier.

Şedinţa comisiei speciale a fost amânată pentru miercuri

Mai mult, spun liberalii, eliminarea acordului cu RMGC din proiectul guvernului, eliminare votată săptămâna trecută de toţi membrii comisiei, echivalează încă o dată cu respingerea documentului remis de guvern.

„Comisia specială Roşia Montană are mandat pe proiectul venit de la guvern, specificaţie clară: <<Roşia Montană, compania RMGC>>. Noi ne încheiem mandatul o dată cu acest proiect de lege. Un alt proiect de lege discutăm în viitor” a declarat senatorul PNL Dian Popescu.

De cealaltă parte, reprezentanţii PSD, PP-DD şi PC afirmă că dincolo de mandatul atribuit comisiei, discuţiile din interior trebuie să continue pentru a întocmi un raport care să cuprindă concluziile audierilor cu specialiştii, cu alte cuvinte nu este important doar votul pentru a respinge forma proiectului înaintat de guvern, ci şi rezultatul audierilor.

„N-avem nimic împotrivă să se facă o altă comisie, să se discute pe o nouă lege a minelor sau pe ce doresc dumnealor, noi trebuie însă să ne expunem foarte clar punctul de vedere pe acest proiect legislativ. Şi această comisie îşi va încheia treaba în momentul în care va prezenta parlamentului un raport” a spus Marius Vâlcov, senator PSD, preşedintele comisiei Roşia Montană.

Şedinţa a fost luni amânată din nou pentru miercuri.

Potrivit surse.ro, “în PSD s-a decis, neoficial, ca toți parlamentarii din Comisie să voteze pentru proiectul de lege, dar apele sunt împărțite la nivelul partidului. Parlamentarii doresc să respecte mandatul politic primit de la partid, dar nu s-a găsit încă soluția pentru a explica în public acest gest, fără a periclita imaginea PSD.

Susținerea PSD pentru modificările din proiectul de lege s-a văzut și în ultima ședință a Comisiei pentru Roșia Montană. Atunci, PSD a format o majoritate împreună cu PPDD și PC pentru a trece toate amendamentele aduse la proeictul legislativ.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea