Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

PNL-istul hunedorean Alin Simota cercetat într-un nou dosar de crimă organizată. Percheziții la Hunedoara, audieri la DIICOT Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

diicot alba iuliaAlin Simota și alte 11 persoane din Hunedoara, suspectate de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi delapidare, au fost aduse la sediul DIICOT Alba Iulia, pentru a fi audiate. În mod surprinzător, spre deosebire de alte cazuri, de această dată procurorii au avut mare grijă ca niciunul dintre cei implicați să nu ajungă în raza aparatelor foto sau a camerelor de filmat ale jurnaliștilor.

Procurorii DIICOT au desfăşurat în această dimineaţa opt percheziţii la fostul vicepreşedinte al PNL Hunedoara și finanțator al Clubului Jiul Petroşani, Alin Simota. Descinederile au avut loc la adresa la care Alin Simota se află de aproximativ două luni în arest la domiciliu, în oraşul Petrila, un imobil proprietate a socrului său. Descideri au avut loc şi la sediul firmei sale, din Petroşani, precum şi la sediul Clubului Jiul Petroşani şi la apropiaţi ai lui Simota. DIICOT suspectează că banii proveniţi din evaziunea fiscală ar fi fost folosiţi pentru campania electorală din 2008.

Potrivit unor surse judeciare citate de Mediafax, Alin Simota ar fi spălat, prin firmele sale, bani pe care i-ar fi folosit în campaniile electorale din 2008, când a candidat atât pentru postul de primar în Petroşani, cât şi pentru un loc în Senat. De asemenea, fostul vicepreşedinte al PNL Hunedoara ar fi delapidat aproximativ un milion de lei prin folosirea de „state de plată falsificate” în cazul unor contracte cu un spital din judeţul Hunedoara.Alin Simota se află în prezent în arest la domiciliu într-un dosar de crimă organizată.

Alin Simota avea în urmă cu șase ani o avere estimată la peste 25 de milioane de euro. Procurorii DIICOT Alba Iulia l-au trimis în judecată pe Alin Simota în septembrie 2013 într-un alt dosar, alături de alţi 13 inculpaţi. Alin Simota a fost arestat la sfârşitul lunii mai, când Tribunalul Hunedoara a hotărât înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea