Rămâi conectat

Politică Administrație

PNL Alba va avea 5 membri in conducerea centrală a partidului. Congresul extraordinar a adoptat Noul Statut al PNL

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Congresul extraordinar al PNL (22 și 23 februarie) a început vineri, la București în prezenţa a peste 1.400 de delegaţi şi a numeroși invitaţi din partea partidelor aflate la putere, a reprezentanţilor UDMR, a minorităţilor naţionale şi a liderilor liberalilor europeni. Principala temă a reuniunii, modificarea Statutului PNL, a fost tranșată cu 1424 pentru şi doar 3 împotrivă.

Conform Noului Statut PNL adoptat vineri cu o majoritate covârșitoare, presedintele PNL Alba Teodor Atanasiu va fi membru in Biroul Politic Central, iar deputatii Călin Potor si Dan Coriolan Simedru și vicepreședinții PNL Alba Simion Cretu și Florin Roman membri in Delegația Permanentă, forul de conducere al partidul între congrese. Potrivit lui Florin Roman, aflat la Congres, “niciodată până acum, PNL Alba nu a avut 5 membri in conducerea centrală a PNL!”

“În 22 și 23 februarie are loc la București Congresul Partidului Național al Liberal. În prima zi a Congresului au avut loc discursurile invitatilor și s-a dezbătut noul Statut al PNL. Acest Statut prevede unele modificări privind formele de organizare și funcționare a structurilor de conducere atât la nivel național cât și la nivelul filialelor și la nivel local. Sâmbătă vor avea loc alegerile pentru noua conducere a Partidului Național Liberal, care pe lângă postul de președinte introduce și un post de vicepreședinte. De asemenea vor fi aleși de către Congres cei 31 de vicepreședinți ai PNL, dintre care 15 vicepreședinți executivi și secretarul partidului”, a declarat Simion Crețu, vicepreședinte PNL Alba.

Din județul Alba, la Congresul PNL participă în total 32 de delegați: 5 reprezentanți de drept ai organizației județene și 27 de membri desemnați în cadrul Delegației Permanente.

În congresul extrordinar este prezentat, discutat şi adoptat raportul de activitate al conducerii PNL pentru perioada martie 2010 – februarie 2013, urmând ca preşedintele şi membrii Biroului Politic Central să îşi depună mandatul, iar ulterior să fie prezentate programele de candidatură pentru funcţia de preşedinte, să fie dezbătute moţiunile şi să fie acordat votul.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea