Rămâi conectat

Politică Administrație

PNL Alba se declară împotriva proiectului de lege privind exploatarea de la Roșia Montană

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alegeri PNL Alba2La presiunea străzii, clasa politică și mass media deopotrivă se repoziționează vizavi de proiectul Roșia Montană. La fel și PNL Alba.

“În legătură cu ultimele decizii privind proiectul de la Roșia Montană, PNL Alba precizează că trebuie să se facă o distincție foarte clară între proiectul de exploatare minieră de la Roșia Montană și proiectul de lege trimis în Parlament de către premierul Victor Ponta.

Considerăm că nu putem susține un proiect de lege pe care inițiatorul însuși nu îl susține și de pe care se pare că lipsesc avizele mai multor ministere. Proiectul de lege pe care PNL a luat decizia să îl respingă nu conține referiri la modul în care se derulează propriu-zis proiectul de exploatare minieră de la Roșia Montană. Respectivul proiect de lege conține doar derogări privind modul de efectuare al exproprierilor și termenele de obținere a avizelor de la ministere, reglementate prin legi speciale. Când se va lua în dezbatere proiectul minier propriu-zis, acesta va fi dezbătut în Parlament”, se arată într-un comunicat al biroului de presă aș PNL Alba.

Reformulare comunicat de presă PNL Alba: „În legătură cu ultimele decizii privind proiectul de la Roșia Montană, PNL Alba precizează că trebuie să se facă o distincție foarte clară între proiectul de exploatare minieră de la Roșia Montană și proiectul de lege trimis în Parlament de către premierul Victor Ponta. Considerăm că nu putem susține un proiect de lege pe care inițiatorul însuși nu îl susține și de pe care se pare că lipsesc avizele mai multor ministere. Proiectul de lege pe care PNL a luat decizia să îl respingă nu conține referiri la modul în care se derulează propriu-zis proiectul de exploatare minieră de la Roșia Montană. Respectivul proiect de lege conține doar derogări privind modul de efectuare al exproprierilor și termenele de obținere a avizelor de la ministere, reglementate prin legi speciale. Când se va lua în dezbatere proiectul minier propriu-zis, acesta va fi dezbătut în Parlament.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea