Rămâi conectat

Politică Administrație

PNL Alba: Scutirea temporară a persoanelor fizice de executarea silită a imobilelor este o nouă formă de ”electorată” a PSD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

comunicat pnlProiectul de lege privind scutirea persoanelor fizice de executarea silită a imobilelor este o nouă gogoașă electorală marca PSD, împachetată de socrul lui Victor Ponta, Ilie Sârbu, sub forma unei iniţiative legislative ale cărei prevederi încalcă grav Constituția și legile economiei libere. Cei patru pesediști semnatari ai proiectului, în frunte cu Ilie Sârbu, pretind că vor să modifice Codul Civil astfel încât persoanele care au luat credite ipotecare şi nu le pot achita să poată beneficia de suspendarea temporară a executării silite a imobilelor, până la redresarea financiară, fără a plăti cauţiune.

În fapt, PSD nu urmărește altceva decât să-i amăgească pe românii nevoiași, să-i păcălească încă o dată în speranța că le va lua votul la alegerile prezidențiale.

Partidul Național Liberal a cerut deja introducerea falimentului personal ca parte integrantă a noului Cod al insolvenţei, dar Legea este tergiversată în Parlament. Din 2010 proiectul a fost adoptat de Senat, și nu era nevoie decât de acordul lui Victor Ponta în calitate de premier, de parlamentar, de preşedinte de partid, de persoană fizică ce poate înţelege statutul de debitor, pentru a finaliza şi a pune în practică o pârghie care ar aduce sănătate în economie și ar folosi atâtor români cu rate la bănci.

Însă PSD nu a vrut falimentul personal. Dar dă, în schimb, pomeni electorale, cum este inițiativa domnului Sârbu, care oferă doar o scutire temporară, exact atât cât să constituie capital electoral. Din aceeași categorie mai fac parte și alte acțiuni: mirajul reducerii CAS (care nu se mai produce), amnistia pentru pensionarii care și-au cumpărat pensionarea înainte de termen, amnistie fiscală pentru mamele care au încasat ilegal venituri suplimentare pe lângă indemnizație, programul Prima Mașină, creșterea pensiilor, o sumă de bani pentru medici şi profesori începători etc. Și toate acestea sunt tot mai discutate (din pură „coincidență”) în ultima vreme.

Proiectul lui Ilie Sârbu nu are nicio șansă să devină lege. De altfel, nici Guvernul, pe care ginerele său îl conduce, nu este de acord cu astfel de inițiative. Nu mai departe de luna iunie 2014, Victor Ponta a transmis Senatului faptul că Guvernul nu susține propunerea legislativă intitulată ”Lege pentru amânarea executării silite a persoanelor fizice care au accesat credite în franci elvețieni”. Potrivit adresei semnată chiar de Victor Ponta, o astfel de măsură încalcă dispozițiile constituționale privind accesul liber la justiție, dreptul de proprietate, precum și dispozițiile articolelor privind libertatea economică și economia din Legea fundamentală. ”În jurisprudența constituțională s-a stabilit că, în considerarea specificului economiei de piață, statul nu este deținătorul pârghiilor economice, rolul său fiind limitat la crearea cadrului său general necesar pentru desfășurarea activității agenților economici. Or, prin amânarea executării creanțelor, agenții economici vor fi expuși unor imprevizibile dezechilibre de ordin bugetar”, scrie în adresa semnată de premierul Ponta.

Faptul că premierul nu se grăbește să infirme inițiativa socrului său, deși știe bine că aceasta nu va deveni lege niciodată, este dovada că cei doi au copt împreună noua înșelătorie. Proiectul scăpării datornicilor de executare silită nu este altceva decât un nou produs al ”Gogoșeriei Ponta-Sârbu”, menit să ascundă realitatea crudă a atâtor taxe și impozite servite românilor de guvernarea PSD.

Prof. Adrian SIMION, purtător de cuvânt – PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea