Rămâi conectat

Politică Administrație

PNL Alba: Inițiativă liberală aprobată de plenul Camerei Deputaților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Anul trecut senatorul PNL de Alba Teodor Atanasiu și senatorul liberal Crin Antonescu (fost președinte PNL) au inițiat propunerea legislativă pentru conferirea titlului onorific de „Martir şi Erou al Naţiunii Române” lui Avram Iancu, pentru viaţă închinată şi jertfită spre propăşirea neamului românesc. Proiectul a fost adoptat de plenul Camerei Deputaților în ședința de miercuri 26 februarie a.c..

comunicat pnlLiberalii au gândit acest act normativ pentru cinstirea memoriei lui Avram Iancu, considerat cel mai mare erou al românilor din Transilvania care a luptat pentru afirmarea identității și a drepturilor naționale, conducător al revoluției române din 1849-1849. Avram Iancu un simbol pentru ardeleni, descendent de moți din Munții Apuseni a fost cel care a creat în jurul Cîmpeniului, centrul revoluției românești de la 1848-1849 din Transilvania și cel care la Adunarea Națională de la Blaj, din 30 aprilie 1848, i-a mobilizat pe moți spunându-le: “Voi sunteți poporul!”.

Prezent la ședința Camerei Deputaâilor din 26 februarie a.c., deputatul PNL de Alba a declarant, referitor la acest subiect: “Demersul liberal este unul lăudabil, este o lecție despre modul în care trebuie să ne prețuim simbolurile naționale. La votul final din plen proiectul de lege a primit susținerea din partea a 320 de parlamentari. Mă bucur că inițiatva colegilor mei liberali a fost adoptată de Parlament și astfel vom avea o lege care reconfirmă dimensiunea personalității lui Avram Iancu și reprezintă o recunoaștere, dincolo de cea confirmată de istorici, a însemnătăți acestui simbol național. Pentru noi cei din Alba, lupta și sacrificiul «Crăișorului Munților» este mult mai prezentă în conștiința comună, lucru pe care dorim să-l facem cunoscut generațiilor prezente și viitoare. Conferirea titlului onorific de «Martir și Erou al Națiunii Române» lui Avram Iancu este un gest simbolic, dar necesar, pentru că în acest mod, noi, ca popor, vom fi mai puternici și respectați și din prisma modului în care ne cinstim înaintașii care s-au jertfit pentru apărarea și impunerea drepturilor naționale de care ne bucurăm cu toții astăzi.”

Biroul de Presă al PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea