Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

PNL Alba: Din semestrul II al acestui an școlar, o șansă în plus pentru copiii defavorizați de a merge la grădiniță. Programul ”Fiecare copil în grădiniță!”, susținut de PNL

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

copii saraci gradinitaÎncepând cu semestrul al doilea al acestui an școlar, copiii provenind din familiile cu posibilități materiale reduse vor avea o şansă în plus de a merge la grădiniţă. Faptul se datorează aplicării Legii 248/2015 la nivel naţional, a transmis, printr-un comunicat de presă, PNL Alba.

Potrivit acestora, la inițiativa Ovidiu.Ro, Partidul Național Liberal a susţinut şi promovat în Parlament programul prin care copiii care provin din familii cu un venit mai mic de 284 de lei pe membru să beneficieze de un tichet social în valoare de 50 de lei, lunar.

Stimulentul este condiționat de prezența zilnică la grădiniță a celor mici, cu excepția cazurilor de absențe motivate. Banii vor putea fi folosiţi pentru achiziţionarea de produse alimentare, produse de igienă, îmbrăcăminte, rechizite.

Acest rezultat este un model de colaborare a societății civile cu partidele politice și a Parlamentului cu Guvernul. Partidul Național Liberal va urmări cu atenție aplicarea legii, unul dintre scopurile principale fiind și scăderea ratei abandonului școlar.

În acest moment, în România, sunt peste 111.000 de copii cu vârste cuprinse între trei şi şase ani care ar putea beneficia de acest program.

Prin această lege se încurajează prezenţa copiilor la grădiniţă, integrarea lor în societate și diminuarea inegalităților sociale, în condițiile în care, statisticile arată faptul că în România doi din trei copii din familii cu posibilități materiale reduse, nu merg la grădiniţă, a transmis prof. dr. Adrian Simion, Vicepreședinte PNL Alba Iulia, Președinte al Comisiei Naționale de Educație a TNL.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan, apel public către Ion Dumitrel: Respectați cetățenii județului, suspendați-vă din funcție și nu mai folosiți resursele publice în campanie!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan, apel public către Ion Dumitrel: Respectați cetățenii județului, suspendați-vă din funcție și nu mai folosiți resursele publice în campanie! A trecut deja o săptămână de campanie, iar actualul președinte al Consiliului Județean Alba este, de dimineața până seara, în campanie. Dorind să dea dovadă de vitalitate electorală, domnul Dumitrel își suprapune campania peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea