Rămâi conectat

Actualitate

PNL Alba, a doua organizaţie liberală ca forţă politică din ȚARĂ. Ce procente au reușit să ,,strângă” la alegerile locale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PNL se reuneşte miercuri dimineaţă prin Comitetul Politic Naţional, pentru a analiza rezultatul alegerilor locale 2020. Potrivit unor surse politice, premierul Ludovic Orban va cere sancţionarea liderilor de filiale care au obţinut un scor de sub 20%. PNL a obţinut 34% la nivel naţional.

În afara judeţelor Harghita şi Covasna, dominate de UDMR, cele mai slabe rezultate înregistrate de PNL au fost în judeţele: Satu Mare (lider: Adrian Albu), Olt (lider: Ion Moisescu), Hunedoara (lider: Lucian Heiuş), Buzău (lider: Cristinel Romanescu) şi Tulcea (lider: llie Ştefan). Plus Bucureşti. ”Să vedem dacă o va sancţiona şi pe Violeta Alexandru, care a scos doar 19% în Capitală, în condiţiile în care PSD a luat 32% şi USR PLUS 26%”, susţin sursele citate. Violeta Alexandru, ministrul Muncii şi liderul PNL Bucureşti, este unul dintre oamneii de încredere ai premierului Orban.

Votul politic plasează în fruntea clasamentului organizaţiilor PNL Bihor, filială condusă de Ilie Bolojan, cel care a lăsat Primăria Oradea pentru şefia CJ Bihor. 56,86% dintre bihorenii care au mers la vot au pus ştampila pe PNL. A doua organizaţie liberală ca forţă politică a fost cea din Alba, aceasta reuşind să obţină 51%. Pe locul al treilea se clasează, surprinzător, organizaţia Giurgiu, cu 50%, de care s-a ocupat personal unul dintre liderii echipei de campanie PNL, Dan Motreanu. Performantă a fost şi filiala PNL din Arad, reuşind un 48%, în timp ce pe locul V se află filiala Cluj, cu 46,5%.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea