PNL Alba, a doua organizaţie liberală ca forţă politică din ȚARĂ. Ce procente au reușit să ,,strângă” la alegerile locale

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

PNL se reuneşte miercuri dimineaţă prin Comitetul Politic Naţional, pentru a analiza rezultatul alegerilor locale 2020. Potrivit unor surse politice, premierul Ludovic Orban va cere sancţionarea liderilor de filiale care au obţinut un scor de sub 20%. PNL a obţinut 34% la nivel naţional.

În afara judeţelor Harghita şi Covasna, dominate de UDMR, cele mai slabe rezultate înregistrate de PNL au fost în judeţele: Satu Mare (lider: Adrian Albu), Olt (lider: Ion Moisescu), Hunedoara (lider: Lucian Heiuş), Buzău (lider: Cristinel Romanescu) şi Tulcea (lider: llie Ştefan). Plus Bucureşti. ”Să vedem dacă o va sancţiona şi pe Violeta Alexandru, care a scos doar 19% în Capitală, în condiţiile în care PSD a luat 32% şi USR PLUS 26%”, susţin sursele citate. Violeta Alexandru, ministrul Muncii şi liderul PNL Bucureşti, este unul dintre oamneii de încredere ai premierului Orban.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Votul politic plasează în fruntea clasamentului organizaţiilor PNL Bihor, filială condusă de Ilie Bolojan, cel care a lăsat Primăria Oradea pentru şefia CJ Bihor. 56,86% dintre bihorenii care au mers la vot au pus ştampila pe PNL. A doua organizaţie liberală ca forţă politică a fost cea din Alba, aceasta reuşind să obţină 51%. Pe locul al treilea se clasează, surprinzător, organizaţia Giurgiu, cu 50%, de care s-a ocupat personal unul dintre liderii echipei de campanie PNL, Dan Motreanu. Performantă a fost şi filiala PNL din Arad, reuşind un 48%, în timp ce pe locul V se află filiala Cluj, cu 46,5%.

Sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419