Rămâi conectat

Politică Administrație

PMP Alba solicită Consiliului Județean să susțină unirea Republicii Moldova cu România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Partidul Miscarea Populara isi continua demersurile de punere in practica a proiectului nostru politic de tara acela de Unire a Romaniei cu Basarabia.

In acest sens PMP Alba, prin consilierii sai judeteni, a depus un proiect de hotarare de Consiliu Judetean, prin care solicita sustinerea unei  declaratii de unire cu Republica Moldova de catre Consiliul Judetean Alba.

Totodata acest demers va fi initiat de catre toti alesii locali PMP in Consiliile Locale ale localitatilor in care au fost alesi.

Deasemenea PMP declanseaza campania nationala  de strangere de semnaturi pentru unire, sub deviza ,,NOI VREM UNIREA,,

Paralel cu aceasta actiune PMP declanseaza o campanie de strangere de semnaturi pentru sustinerea initiativei PMP in Parlament, prin care primarii sa fie alesi in doua tururi de scrutin, transmite președintele PMP Alba, Clement Negrut.

”În anul Centenarului României peste 100 de localităţi din Republica Moldova au adoptat declaraţii de unire cu patria mamă România.

Majoritatea locuitorilor din aceste localităţi se declară români, vorbesc limba romană, declaraţia de unire este o idee de suflet pe care o moştenesc de la strămoşii lor.

Aleşii locali din Republica Moldova care au aprobat Declaraţia de Unire  doresc ca prin aceasta să contribuie la intregirea neamului românesc, să cunoască şi să simtă valorile româneşti si pe cele ale Uniunii Europene.

Avem datoria morală de reîntregire a neamului românesc în anul Centenarului. Poporul român nu poate sărbătorii Centenarul Unirii 1918-2018 fără o parte din teritoriile româneşti.

În semn de preţuire pentru dorinţa de unire care este un act curajos, plin de încărcătură istorică ce reprezintă temelia viitorului nostru comun, considerăm că instituţia Consiliul Judeţean Alba trebuie să declare susţinerea necondiţionată a unirii Republicii Moldova cu România.

Sărbătoarea Centenarului 2018 nu poate avea loc decât în condiţiile Marii Unirii de la 1 decembrie 1918

Propunem consilierilor judeţeni , domnului Preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, domnilor vicepreşedinţi să ne asociem demersurilor fraţilor noştri de peste Prut de a lupta pentru reîntregirea neamului românesc, pentru sărbătorirea Centenarului unirii 1918- 2018 în graniţele României Mari”, se arată în proiect.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea