Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Plasma celor vindecați de coronavirus dezvoltă ar putea fi folosită ca TRATAMENT miraculos pentru pacienții bolnavi

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Cei deja vindecați își vor putea ajuta semenii care încă se luptă cu nemilosul virus, doarece plasma acestora ar putea fi tratamentul miraculor pentru cei infectați, ajunși în stare gravă. Cei vindecați de COVID-19 dezvoltă anticorpi în sânge, care pot fi preluați împreună cu plasma lor și transferați în sângele pacienților aflați în stare critică, ajutându-i să lupte împotriva bolii.

America este țara de pe glob cu cele mai multe cazuri înregistrate, numărul acestora ajungând la aproximativ 165.000, înregistrând și peste 3.100 de decese.

Cele mai prestigioase laboratoare și spitale universitare americane au început tratamente cu plasmă și finanțează cercetări în acest sens. Efortul comun al americanilor i-a inspirat și pe specialiștii britanici să aplice acest tratament experimental.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Statele Unite a autorizat folosirea în spitale a clorochinei şi hidroxi-clorochinei drept tratamente pentru Covid-19. Peste 1.100 de pacienți din New York au primit deja medicamentul antiviral, folosit în mod curent împotriva malariei.

Însă, comunitatea medicală se mobilizează chiar mai mult în favoarea altei terapii promițătoare, cea cu plasmă de la convalescenți. Aceasta e văzută drept soluția optimă pană la crearea și validarea unui vaccin și a unui tratament medical standard.

„Autoritatea pentru Reglementarea Medicamentelor (FDA) permite folosirea terapiei cu sânge drept tratament experimental pentru cei în stare foarte gravă. Acest tratament implică prelevarea de plasmă din sângele pacienților deja vindecați”, a declarat Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii.

Principiul de bază e cunoscut de peste un secol și a fost aplicat și pentru alte infecții virale, de pildă Ebola. De asemenea, plasma umană este folosită în mod curent pentru fabricarea imunoglobulinei, medicament esențial în tratarea bolilor autoimune.

Și un studiu realizat în ultimele 3 luni în China, pe pacienții grav bolnavi, demonstrează eficiența terapiei cu plasmă. Rezultatele au arătat că starea pacienților a început să se îmbunătățească după trei zile de transfuzii de plasmă.

Medicii americani au făcut un apel către pacienții vindecați de COVID-19 să se ofere voluntar să li se testeze nivelul de anticorpi anti-COVID din sânge.

În altă ordine de idei, o comună cu puțin peste o mie de locuitori din Lombardia, zona roşie a Italiei, pare imună la coronavirus. Acolo nu a fost înregistrat nici un caz de îmbolnăvire. Localnicii din Ferrera Erbognone au fost chemaţi să-şi facă analize. Experții vor să vadă dacă oamenii au deja anticorpi în sânge.

Surse: StirilePROTV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ultimele date despre cum se simte Florin Piersic: Actorul a fost reevaluat cardiologic și a început să meargă pe distanțe scurte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ultimele date despre cum se simte Florin Piersic: Actorul a fost reevaluat cardiologic și a început să meargă pe distanțe scurte Reprezentanții Spitalului Foișor, unde este internat Florin Piersic, au oferit noi date despre starea de sănătate a actorului. Citește și: Proceduri de kinetoterapie și recuperare medicală începute de Florin Piersic. Informațiile transmise de medici […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea