Plafonarea prețului la lemnul pentru încălzire: Legea, promulgată de președintele Iohannis
Plafonarea prețului la lemnul pentru încălzire: Legea, promulgată de președintele Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea de aprobare a OUG privind prețul plafonat la lemnul pentru încălzire, până la data de 31 martie 2023.
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, proiectul pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă 134/2022 privind unele măsuri în vederea protejării consumatorului final în ceea ce priveşte utilizarea materialelor lemnoase şi a produselor derivate din lemn pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece.
Legea prevede că preţurile finale facturate se plafonează, până la data de 31 martie 2023, la maxim 400 lei/mc cu TVA inclus pentru următoarele sortimente de materiale lemnoase necesare pentru încălzire în sezonul rece: lemn de foc, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn, rumeguş. Preţurile finale facturate se plafonează la maxim 1.500 lei/tonă, cu TVA inclus, pentru brichetele din lemn, şi la maxim 2.000 lei/tonă, cu TVA inclus, pentru peleţii din lemn.
Aceste prevederi s-au aplicat consumatorilor finali, respectiv persoanelor fizice şi următoarelor entităţi: unităţilor de învăţământ publice şi private, furnizorilor de servicii sociale, unităţilor de interes local, unităţilor de cult şi unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi unităţilor din subordinea acestora.
Preşedintele a mai promulgat Legea pentru ratificarea Amendamentului Doi la Memorandumul de Înţelegere între Ministerul Apărării al Republicii Bulgaria, Ministerul Apărării al Republicii Estonia, Ministerul Apărării al Republicii Finlanda, Guvernul Republicii Ungare, Ministerul Apărării al Republicii Lituania, ministrul Apărării al Regatului Ţărilor de Jos, Ministerul Apărării al Regatului Norvegiei, ministrul Apărării Naţionale al Republicii Polone, Guvernul României, Ministerul Apărării al Republicii Slovenia, Guvernul Regatului Suediei şi Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii privind Capabilitatea de transport strategic aerian (SAC), deschis spre semnare la Washington la 21 august 2020 şi semnat de partea română la Bucureşti, la 29 octombrie 2020.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației
21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a anunțat marți o nouă rundă de schimbări importante în cadrul Direcției Generale Antifraudă (DGAF), vizând structura de conducere de la nivel central. Astfel, 21 dintre cele 33 de persoane aflate în funcții de conducere au fost […]
Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională
Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională Curtea Constituțională a României (CCR) a stabilit că majorarea normei didactice de la 18 la 20 de ore pe săptămână, fără plată suplimentară, nu încalcă legea fundamentală. Judecătorii au explicat că schimbarea nu presupune mai multă muncă efectivă, ci doar o redistribuire […]
Reforma companiilor de stat anunțată de Ilie Bolojan. Mai puțini membri în CA, indemnizații plafonate și indicatorii de performanță revizuiți: „Cei care nu acceptă, să plece”
Reforma companiilor de stat anunțată de Ilie Bolojan. Mai puțini membri în CA, indemnizații plafonate și indicatorii de performanță revizuiți: „Cei care nu acceptă, să plece” Premierul Ilie Bolojan şi vicepremierul Dragoş Anastasiu au anunţat azi, într-o conferinţă de presă de la ora 18:00, ce măsuri vor fi luate în cazul companiilor de stat. Premierul […]