Rămâi conectat

Actualitate

Plafonarea prețului la lemnul pentru încălzire: Legea, promulgată de președintele Iohannis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Plafonarea prețului la lemnul pentru încălzire: Legea, promulgată de președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea de aprobare a OUG privind prețul plafonat la lemnul pentru încălzire, până la data de 31 martie 2023.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, proiectul pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă 134/2022 privind unele măsuri în vederea protejării consumatorului final în ceea ce priveşte utilizarea materialelor lemnoase şi a produselor derivate din lemn pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece.

Legea prevede că preţurile finale facturate se plafonează, până la data de 31 martie 2023, la maxim 400 lei/mc cu TVA inclus pentru următoarele sortimente de materiale lemnoase necesare pentru încălzire în sezonul rece: lemn de foc, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn, rumeguş. Preţurile finale facturate se plafonează la maxim 1.500 lei/tonă, cu TVA inclus, pentru brichetele din lemn, şi la maxim 2.000 lei/tonă, cu TVA inclus, pentru peleţii din lemn.

Aceste prevederi s-au aplicat consumatorilor finali, respectiv persoanelor fizice şi următoarelor entităţi: unităţilor de învăţământ publice şi private, furnizorilor de servicii sociale, unităţilor de interes local, unităţilor de cult şi unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi unităţilor din subordinea acestora.

Preşedintele a mai promulgat Legea pentru ratificarea Amendamentului Doi la Memorandumul de Înţelegere între Ministerul Apărării al Republicii Bulgaria, Ministerul Apărării al Republicii Estonia, Ministerul Apărării al Republicii Finlanda, Guvernul Republicii Ungare, Ministerul Apărării al Republicii Lituania, ministrul Apărării al Regatului Ţărilor de Jos, Ministerul Apărării al Regatului Norvegiei, ministrul Apărării Naţionale al Republicii Polone, Guvernul României, Ministerul Apărării al Republicii Slovenia, Guvernul Regatului Suediei şi Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii privind Capabilitatea de transport strategic aerian (SAC), deschis spre semnare la Washington la 21 august 2020 şi semnat de partea română la Bucureşti, la 29 octombrie 2020.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș ANAF pregătește controale la soții sau fraţii care au firme împreună în România Este ideea ministrului de Finanțe, Marcel Boloş, care a modificat Codul Fiscal la finalul anului trecut, iar această prevedere ar urma să intre în vigoare din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea