Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Pista de biciclete în Alba Iulia, pe Dealul Mamut, care leagă cartierele Micești și Pâclișa: Licitația de 2,5 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pista de biciclete în Alba Iulia, pe Dealul Mamut, care leagă cartierele Micești și Pâclișa: Licitația de 2,5 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru servicii de proiectare și execuție în cadrul proiectului „Realizarea infrastructurii pentru biciclete în Municipiul Alba Iulia – Zona Mamut”. Valoarea totală estimată a investiției este de 2.639.353 de lei.

 

Municipiul Alba Iulia urmărește realizarea unei rețele unitare de piste de biciclete care să permită cetățenilor municipiului să circule nemotorizat. Municipiul Alba Iulia are una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din România. Această pistă trece prin pădurea de pe Dealul Mamut și face parte din legătura dintre cartierele orașului Micești și Pâclișa care aparțin municipiului Alba Iulia.

Această pistă a fost realizată în 2014, cu fonduri europene și de la administrația locală, cu două benzi asfaltate, având o lungime de 4,50 km dinspre cartierul Micești spre cartierul Pâclișa, dar nu este amenajată până în localitatea Pâclișa.

Scopul acestui proiect este continuarea amenajării acestei piste de biciclete astfel încât distanța dintre cele două cartiere ale orașului Micești și Pâclișa, care aparțin municipiului Alba Iulia să poată fi parcursă în întregime pe biciclete.

Pista ce traversează Dealul Mamut se termină pe la jumătatea coborârii spre cartierul Pâclișa. Potrivit soluțiilor din studiul de fezabilitate, din acest punct trebuie amenajat Tronsonul I, pe o distanță de 1599 m până la intersecția cu str. Brândușei din cartierul Pâclișa. Totodată trebuie să se amenajeze și Tronsonul II care se suprapune cu str. Pinului și face legătura între str. Lalelelor (zona Unității Militare) și str. Brândușei din cartierul Pâclișa, pe o lungime de 900 m.

În baza Ghidului specific privind regulile și condițiile aplicabile finanțării din fondurile europene aferente Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta CIO – Fondul local, Investiția 1.1.4 – Asigurarea Infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete (și alte vehicule electrice ușoare) la nivel local/metropolitan, aprobat prin Ordinul 999/2022 al Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a fost încheiat contractul de finanțare nr. 141269/13.12.2022 cu UAT Municipiul Alba Iulia, având ca obiect acordarea finanțării pentru implementarea proiectului: “REALIZAREA INFRASTRUCTURII PENTRU BICICLETE IN MUNICIPIUL ALBA IULIA – ZONA MAMUT”.

Obiectivele specifice sunt:

– îmbunătățirea condițiilor de mobilitate urbană;
– Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transporturi;
– Sporirea siguranței rutiere în zonele urbane

Din punct de vedere tehnic, prin Studiul de fezabilitate și prezentul caiet de sarcini se propun următoarele:

– realizarea pistei de biciclete dintr-un material stabil, cu finisaj antiderapant pe toată lungimea (asfalt).
– lățime pistă 2,40 m, încadrată de borduri, având un dublu sens, fără obstacole, pe toată lungimea tronsonului,
– asigurarea unui spațiu de siguranță 0.50 m liber de orice obstacol,
– reconfigurarea zonelor verzi conform noilor funcțiuni,
– asigurarea unui sistem de scurgere și evacuare a apei pluviale astfel încât sa nu existe pericol de băltire pe suprafața pistei.
– măsuri de siguranța circulației specifice (marcaje, indicatoare, etc)
asigurarea legăturii facile și în siguranță cu partea carosabilă destinată traficului general, la capete.

Principalele caracteristici tehnice ale investiției sunt:

Tronson I
Lungime: 1599 metri liniari
Suprafață pistă: 3838 metri pătrați

Tronson II
Lungime: 900 metri liniari
Suprafață pistă: 2160 metri pătrați

Contractul va avea două faze:

Faza 1 – Servicii de proiectare – DTAC, DTOE, PT+DE+CS, verificarea tehnică a proiectelor privind cerințelor esențiale de calitate în construcții corespunzător categoriei de importanță a construcției, asistență tehnică din partea proiectantului, întocmire documentație pentru urmărirea comportării în exploatare și intervențiile în timp și efectuare documentație și planșe post-execuție.

Faza 2 – Execuție lucrări amenajare pistă biciclete


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea