Rămâi conectat

Oameni şi locuri

Piscina Hanului „Sfântu Gheorghe” din Ighiu

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dacă vrei să scapi de rutina zilnică din oraş, poţi alege Hanul Sfântu Gheorghe din comuna Ighiu, judeţul Alba. Duminică, 8 iulie 2012, câţiva albaiulieni au ales acest loc pentru o zi de vară petrecută ca la carte. Prieteni restrânşi, linişte, soare, piscină, mâncare bună şi băuturi răcoritoare la discreţie. Cam de toate acestea au avut parte cei prezenţi. Dacă piscinele din oraş nu te-au convins şi vrei să scapi de aglomeraţia din oraş urmează-le pasul şi convinge-te singur.

Amplasat într-un conac din comuna Ighiu, la o distanţă de doar 12 kilometri de fortificaţiile istorice ale oraşului Alba Iulia, o aşezare tradiţională transilvană, Hanul Sfântu Gheorghe dispune de o piscină exterioară situată într-o grădină romantică, 14 camere dotate cu tot confortul, sală de şedinte, grădină splendidă, flori, spaţii deschise, restaurant rafinat şi elegant în vechea cramă a acestei case cu o capacitate de 80 de locuri, 3 terase şi o bucătărie de excepţie.

Specialităţile bucătăriei sunt multiple, acordând o importanţă majoră produselor de prima calitate iar o mare parte a pastelor făinoase sunt făcute în casă: ravioli, lunette, tagliatelle, lasagnette, etc. Tagliata pe piatră olară, filetul de mânzat Ť protagonist de excepţie ť, muşchiuleţul cu hribi de pădure, purcelul la proţap, carpacci de carne şi peşte, salatele, deserturile, sunt doar câteva din meniurile propuse.

Îţi oferim câteva imagini realizate duminică, 8 iulie 2012, la Hanul Sfântu Gheorghe.

Mai multe detalii pe hanul-sf-gheorghe.ro.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Oameni şi locuri

Oameni şi locuri

10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox

Ziarul Unirea

Publicat

în

10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox Conform izvoarelor literare, sfinţii Mucenici Mina, Ermoghen şi Evgraf au trăit în timpul împăratului Maximin Daza (305-314). În vremea aceea, în Alexandria (Egipt) au apărut mari tulburări între creştini şi păgâni. Împăratul Maximin a trimis pe unul din slujitorii săi de neam […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea