Rămâi conectat

Curier Județean

Piețele din Cugir, și anul acesta fară brazi de Crăciun. Localnicii sunt nemulțumiți de situație

Mondoc Adriana

Publicat

în

Este al doilea an consecutiv de când  pe piețele din Cugir, nu se mai vând brazii de Crăciun. O situație care îi nemulțumește pe localnici, deoarece, mai sunt câteva zile până la Crăciun, iar ei sunt  obligați să se deplaseze pentru a-și procura tradiționalul pom de sărbători, din orașe precum, Orăștie, Alba, Deva, Hunedoara sau Sibiu.  

Pentru a da curs doleanțelor venite din partea cugirenilor, ne-am adresat, administratorului celor două piețe din Cugir, Nicolae Olaru, care ne-a răspuns că situația de anul acesta cu prvire la lipsa brazilor de pe piață seamănă exact ca cea de anul trecut. Adică, interdicția vânzării pe piețele din Cugir a brazilor, datorită faptului că acestea nu sunt autorizate pentru a permite comercianților să vândă brazi și orice alte produse din masă lemnoasă.

,,În urmă cu doi ani, am fost amendat personal cu suma de 1.000 lei pentru că am acceptat valorificarea brazilor, deși comercianții aveau autorizații la zi, brazii erau marcați, fără vreun dubiu privind proveniența acestora. Totodată, ni s-a interzis vânzarea de brazi în cele două piețe”, ne-a declarat administratorul.  Acesta mai susține că cei din cadrul Romsilva, au recomandat să se caute o persoană autorizată (un specialist) din partea unui ocol silvic, în măsură să urmărească legalitatea valorificării brazilor, dar și a altor produse din masă lemnoasă.

”Dar, cum totul se petrece pe o perioadă de 2 – 3 săptămâni, este foarte dificil să recurgi la un astfel de demers”, susține Olaru. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea