Rămâi conectat

Cultură Educație

Piaţa aurului şi-a revenit după recesiune

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Pentru piaţa aurului, 2010 a adus doar evoluţii pozitive şi a demonstrat că sectorul este unul profitabil, arată raportul World Gold Council, recent dat publicităţii. Cifrele o demonstrează cu prisosinţă: după un 2009 slab, anul trecut a marcat o revenire a cantităţii de aur de pe piaţă, exprimată în tone. Deşi cantitatea în sine a fost la niveluri comparabile cu anul 2008, valoarea metalului preţios a crescut semnificativ.
Astfel, cererea de aur a fost de 3.811 tone în 2008, a scăzut pe anul următor la 3.493 de tone, iar anul trecut şi-a revenit, marcând chiar o uşoară creştere, până la 3.812 tone. Altfel stau lucrurile când ne uităm la valoarea financiară a aurului: exprimată în dolari, aceasta a fost de 106 miliarde acum doi ani, 109 miliarde în 2009 şi 150 de miliarde de dolari anul trecut. Creşterea preţurilor nu a fost deloc oprită de cantitatea de aur disponibilă pe piaţă, care a fost în 2010 mai mare decât cea din 2009, respectiv de 4.108 tone, faţă de 4.034.
Piaţa a fost dominată de Asia: India, China, Hong Kong, Taiwan şi Japonia ocupă în ordine primele locuri ale clasamentului cumpărătorilor. Astfel, nu doar că aurul s-a dovedit din nou cea mai solidă investiţie pe perioada de criză, ci piaţa a marcat şi o creştere de proporţii; între valoarea cantităţii tranzacţionate în 2010 şi cea din anul precedente există un plus de 40%.(A.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Elevul fruntaș Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la un concurs de literatură și arte vizuale dedicat poetului Lucian Blaga

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevul fruntaș Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la un concurs de literatură și arte vizuale dedicat poetului Lucian Blaga Elevul fruntaș Daniel Cârnaț s-a remarcat din nou în cadrul activităților culturale datorită Premiului I obținut la etapa județeană și apoi la cea națională a Concursului de literatură și arte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea