Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Pfizer și BioNTech lucrează la doză de rapel care vizează tulpina Delta. Când vor începe studiile clinice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pfizer și BioNTech lucrează la doză de rapel care vizează tulpina Delta. Când vor începe studiile clinice

Companiile Pfizer și BioNTech au anunțat că dezvoltă o doză de rapel Covid-19 care vizează Delta, extrem de transmisibilă, care este deja forma dominantă a bolii în Statele Unite, anunță CNBC, potrivit Mediafax.

Companiile au spus că, deși cred că o a treia doză din vaccinul lor actual are potențialul de a păstra „cele mai înalte niveluri” de protecție împotriva tuturor variantelor cunoscute în prezent, inclusiv Delta, au „rămas vigilente” și dezvoltă o versiune actualizată a vaccinului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„După cum se vede în dovezile oferite de Ministerul Sănătății din Israel, eficacitatea vaccinului a scăzut la șase luni după vaccinare, în același timp în care varianta Delta devine varianta dominantă din țară”, au spus companiile într-un comunicat scris. „De aceea am spus și continuăm să credem că, pe baza totalității datelor pe care le avem până în prezent, este posibil ca o a treia doză să fie necesară în termen de 6 până la 12 luni de la vaccinarea completă.”

Studiile clinice ar putea începe încă din august, sub rezerva aprobărilor autorităților de reglementare, au spus companiile.

Delta este estimată de Organizația Mondială a Sănătății ca fiind cu aproximativ 55% mai transmisibilă decât varianta Alfa, care a dominat cândva SUA. În timp ce dovezile actuale arată că vaccinul Pfizer este extrem de eficient împotriva variantei Delta, nu protejează la fel de bine împotriva bolilor ușoare și răspândirea bolii la alții, spun oamenii de știință.

Luni, oficialii israelieni au raportat o scădere a eficacității vaccinului Pfizer-BioNTech în prevenirea infecțiilor, dar au precizat că a rămas extrem de eficient în prevenirea îmbolnăvirilor grave.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea