Pfizer a început un studiu clinic pentru o terapie antivirală, destinată COVID-19
Compania americană Pfizer a anunțat că a început un studiu clinic de fază timpurie pentru o terapie antivirală, destinată Covid-19. Acest medicament ar putea fi administrat pacienților chiar de la primul semn de infectare cu coronavirus.
Producătorul de medicamente, care a dezvoltat primul vaccin pentru Covid-19 autorizat în SUA, împreună cu compania germană BioNTech SA, a declarat că medicamentul antiviral candidat a arătat un efect puternică împotriva SARS-CoV-2, virusul care provoacă Covid-19, în studiile de laborator.
Candidatul Pfizer, numit PF-07321332, este un inhibitor de protează care împiedică replicarea virusului în celule. Inhibitorii de protează au fost eficienţi în tratarea altor agenţi patogeni virali precum HIV şi virusul hepatitei C, atât singuri, cât şi în combinaţie cu alte antivirale, a spus compania.
Pfizer consideră că această clasă de molecule poate oferi tratamente bine tolerate împotriva Covid-19, deoarece terapiile comercializate în prezent, care funcţionează pe aceleaşi linii, nu a arătat probleme de siguranţă.
Compania studiază, de asemenea, un candidat antiviral administrat intravenos, într-un studiu în fază timpurie, la pacienţi spitalizaţi cu Covid-19.
”Împreună, cei doi (candidaţi cu administrare pe cale orală şi intravenoasă) au potenţialul de a crea o paradigmă de tratament end-to-end care să completeze vaccinarea, în cazurile în care apare încă boala”, a afirmat, într-un comunicat, medicul şef al Pfizer, Mikael Dolsten.
Candidatul Pfizer se află în spatele altor două terapii antivirale orale, care se află în studii de fază intermediară – primul fiind dezvoltat de compania Merck împreună cu Ridgeback Bio şi un al doilea dezvoltat de grupul Roche şi Atea Pharmaceuticals.
Medicamentul Remdesivir, dezvotlat de Gilead Sciences, este în prezent singurul medicament aprobat de SUA pentru tratamentul Covid-19.
FDA a acordat o autorizaţie de urgenţă pentru terapiile intravenoase ale Eli Lilly – bamlanivimab singur şi în combinaţie cu etesevimab şi o terapie combinată de la Regeneron.
sursa: stiripesurse.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Pensii 2025 | Se scurtează perioada de aşteptare în ceea ce privește calculul pensiei comunitare pentru cetăţenii români care au lucrat în Spania
Pensii 2025 | Se scurtează perioada de aşteptare în ceea ce privește calculul pensiei comunitare pentru cetăţenii români care au lucrat în Spania Miercuri, 2 iulie 2025, Ministrul Muncii, Familiei, Tineretului şi Solidarităţii Sociale, Florin Manole, s-a întâlnit cu ambasadorul Regatului Spaniei în România, Excelenţa Sa José Antonio Hernández Pérez-Solórzano. Cei doi oficiali au discutat […]
„Ordonanța austerității”, publicată de Guvern: Crește TVA, îngheață salariile și pensiile, cresc taxele
„Ordonanța austerității”, publicată de Guvern: Crește TVA, îngheață salariile și pensiile, cresc taxele Guvernul Bolojan a lansat în consultare publică „OUG-ul austerității”. Conform proiectului publicat, vor îngheța pensiile, salariile și drepturile sociale, va crește cota generală de TVA de la 19% la 21%, se impune plata CASS la pensiile de peste 3.000 de lei. Citește […]
Concediu medical 2025: Guvernul a modificat condițiile pentru acordarea concediului medical. Se schimbă baza de calcul
Concediu medical 2025: Guvernul a modificat condițiile pentru acordarea concediului medical. Se schimbă baza de calcul Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate se modifică, astfel că românii care au nevoie de concediu medical vor avea alte baze de calcul. Citește și: Angajații din România și-au […]