PF Cardinal Lucian Mureşan: Gestul Papei Benedict al XVI-lea ne demonstrează prin umilinţă adevărata măreţie a omului
După ce Suveranul Pontif, Papa Benedict al XVI-lea a anunţat că va renunţa la ministeriatul petrinian din motive de sănătate, începând din data de 28 februarie, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma Greco-Catolică – PF cardinal Lucian Mureşan a transmis un mesaj de respect şi admiraţie faţă de gestul Suveranului Pontif şi totodată de încurajare, îndemnându-i pe credincioşii catolici să fie alături de acesta prin rugăciune, devotament şi iubire.
Vă prezentăm mesajul integral al PF Cardinal Lucian:
„Iubiţi confraţi întru episcopat şi întru preoţie, dragi credincioşi, anunţul făcut de Sfântul Părinte Papa Benedict al XVI-lea în faţa cardinalilor reuniţi într-un consistoriu pentru canonizări, acela de a renunţa «în deplină libertate la ministerul de Episcop al Romei şi succesor al Sfântului Petru», ne-a surprins pe fiecare dintre noi în primul moment. Rugăciunea în schimb este aceea care ne apropie de Domnul şi ne ajută să descifrăm luările de poziţie şi atitudinea Papei în Spiritul Sfânt prin puterea speranţei care toate le nădăjduieşte. Astfel mă adresez tuturor şi vă îndemn la încredere şi la speranţă: Papa Benedict, printr-un gest de curaj şi responsabilitate, ne face dovada că este profund conştient de limitele persoanei umane, ne demonstrează prin umilinţă adevărata măreţie a omului care cunoaşte timpurile în care trăieşte Biserica, ne face să înţelegem care trebuie să fie atitudinea fiecăruia în faţa puterii, ne demonstrează încă o dată cât de măreţ a fost Isus pe cruce. În faţa curajosului gest al Sfântului Părinte trebuie să ne aplecăm frunţile şi inimile cu respect şi admiraţie şi să îl însoţim cu rugăciunea, devotamentul şi iubirea noastră”, arată PF cardinalul Lucian Mureşan, arhiepiscop major al BRU.
Reamintim că pe data de 18 februarie 2013 se împlineşte un an de când PF Lucian Mureşan a primit din mâna Papei Benedict al XVI-lea, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în Basilica Sf. Petru la Vatican, bereta roşie, inelul de cardinal şi o stea ce o reprezintă pe Fecioara Maria, precum şi decretul de numire conţinând numele bisericii al cărei titular este noul cardinal (Biserica Sf. Atanasie din Roma).
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României
NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României Proiectul de lege privind Codul silvic a fost promulgat de Președintele României, Klaus Iohannis, vineri, 20 decembrie 2024. Aceasta are ca obiect de reglementare regimul silvic, guvernanţa sectorului silvic, controlul aplicării şi respectarea regimului silvic, precum şi regimul […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 21 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 13 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor