Rămâi conectat

Actualitate

PF Cardinal Lucian Mureşan: Gestul Papei Benedict al XVI-lea ne demonstrează prin umilinţă adevărata măreţie a omului

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce Suveranul Pontif, Papa Benedict al XVI-lea  a anunţat că va renunţa la ministeriatul petrinian din motive de sănătate, începând din data de 28 februarie, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma Greco-Catolică –  PF cardinal Lucian Mureşan a transmis un mesaj de respect şi admiraţie faţă de gestul Suveranului Pontif şi totodată de încurajare, îndemnându-i pe credincioşii catolici să fie alături de acesta prin rugăciune, devotament şi iubire.

Vă prezentăm mesajul integral al PF Cardinal Lucian:

„Iubiţi confraţi întru episcopat şi întru preoţie, dragi credincioşi, anunţul făcut de Sfântul Părinte Papa Benedict al XVI-lea în faţa cardinalilor reuniţi într-un consistoriu pentru canonizări, acela de a renunţa «în deplină libertate la ministerul de Episcop al Romei şi succesor al Sfântului Petru», ne-a surprins pe fiecare dintre noi în primul moment. Rugăciunea în schimb este aceea care ne apropie de Domnul şi ne ajută să descifrăm luările de poziţie şi atitudinea Papei în Spiritul Sfânt prin puterea speranţei care toate le nădăjduieşte. Astfel mă adresez tuturor şi vă îndemn la încredere şi la speranţă: Papa Benedict, printr-un gest de curaj şi responsabilitate, ne face dovada că este profund conştient de limitele persoanei umane, ne demonstrează prin umilinţă adevărata măreţie a omului care cunoaşte timpurile în care trăieşte Biserica, ne face să înţelegem care trebuie să fie atitudinea fiecăruia în faţa puterii, ne demonstrează încă o dată cât de măreţ a fost Isus pe cruce. În faţa curajosului gest al Sfântului Părinte trebuie să ne aplecăm frunţile şi inimile cu respect şi admiraţie şi să îl însoţim cu rugăciunea, devotamentul şi iubirea noastră”, arată PF cardinalul Lucian Mureşan, arhiepiscop major al BRU.

Reamintim că pe data de 18 februarie 2013 se împlineşte un an de când PF Lucian Mureşan a primit din mâna Papei Benedict al XVI-lea, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în Basilica Sf. Petru la Vatican, bereta roşie, inelul de cardinal şi o stea ce o reprezintă pe Fecioara Maria, precum şi decretul de numire conţinând numele bisericii al cărei titular este noul cardinal (Biserica Sf. Atanasie din Roma).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea