Petru Constantinescu, patronul firmei Salprest Alba, se consideră șantajat de Primăria Alba Iulia

Se fac presiuni asupra mea să tac, să nu vorbesc despre abuzurile pe care le face administrația locală”, aceasta este declarația făcută de Petru Constantinescu, patronul firmei Salprest Alba, marți, în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a arătat că, în condițiile în care, în opinia sa, licitația pentru delegarea serviciului de salubrizare în Alba Iulia nu s-a desfășurat corect iar câștigătorul desemnat – firma Polaris M Holding” nu respectă tarifele cu care s-a angajat să opereze, contractul încheiat de Primăria Alba Iulia ar trebui reziliat.

ELIT

Pentru pierderea contractului de 5 milioane de euro, patronul Salprest îl consideră vinovat pe viceprimarul Paul Voicu. În opinia sa acesta s-a opus participării firmei la licitație în condițiile în care prețul oferit de firma albaiuliană pentru prestarea serviciului de salubrizare a fost de 1,75 de lei, substanțial mai mic decât tariful cu care a câștigat firma Polaris – 2,4 lei: ”Viceprimarul Paul Voicu, președintele comisiei de licitație, a respins firma Salprest de 3 ori până când și CNSC-ul, care are un dinte împotriva noastră, i-a obligat să ne accepte oferta”.

În plus, Petru Constantinescu spune că firma din Constanța nu respectă contractul încheiat cu Primăria Alba Iulia deoarece la ora actuală practică un tarif cu 50% mai mare decât cel oferit inițial: ”Tarifele pe care le prestează firma Polaris sunt într-o concurență total neloială față de cetățeni și față de alte societăți de profil din județ și din țară. În caietul de sarcini scria că tariful va fi compus din serviciul de colectare inclusiv depozitarea la rampa de gunoi. După ce au câștigat licitația, la tariful anunțat de 2,4 lei plus TVA ei au adăugat și depozitarea, lucru care încalcă contractul ceea ce înseamnă că nu au câștigat licitația”.

De asemenea, vinovați, în opinia lui Petru Constantinescu, pentru pierderea licitației sunt și reprezentanții CNSC care nu au analizat corect contestațiile făcute de Salprest și chiar ANRSC, care i-a retras licența de operare pentru salubrizare imediat după ce a semnalat că în Alba nu se respectă legea și că aici sunt lăsate să presteze servicii firme care nu ar avea acest drept.

Patronul Salprest consideră că toate aceste instituții s-au coalizat împotriva sa tocmai pentru că a devenit ”incomod” și a început să vorbească despre comiterea unor abuzuri, totul culminând recent cu rezilierea contractului pentru groapa de depozitare a gunoiului pentru care avea drept de gestionare până în anul 2015.

Vreau să arăt că Firma Polaris, cu ajutorul Primăriei Alba Iulia și cu ajutorul altor instituții ca de exemplu ANRSC-ul, fac presiuni asupra mea ca să nu mă mai opun monopolului. Ei ar face orice ca să nu-mi mai prelungească licența”, a spus Constantinescu precizând că rezilierea contractului pentru rampa de gunoi este ilegală, în ciuda motivului invocat de reprezentanții administrației locale respectiv faptul că neavând licență firma se află în imposibilitate de a mai presta serviciul.

Tot la capitolul abuzuri este clasificat și faptul că în prezent firma Salprest nu este lăsată să încheie contracte cu persoane juridice sau instituții, iar în cazul în care există contracte semnate, s-ar exercita presiuni ca acestea să fie reziliate: ”De către firma Polaris cu ajutorul administrației locale se fac presiuni asupra agenților economici din Alba Iulia să nu încheie contracte cu firma Salprest. Dacă obligi un agent economic să încheie un contract cu o anumită firmă asta înseamnă monopol. Eu consider că fiecare firmă are dreptul să-și negocieze contractul în funcție de cantitate, calitate a serviciului tarifele cu care cineva îi face acest serviciu. (…) Spitalul Județean Alba a scos la licitație activitatea de colectare de deșeuri. Societatea Salprest a câștigat licitația și acum prestează acest serviciu. Din partea ANRSC și a Primăriei Alba Iulia se fac presiuni să se rezilieze acest contract astfel încât activitatea să-i revină acestei firme Polaris care prestează serviciul la tarife de trei ori mai mari”, a exemplificat Petru Constantinescu.

Patronul Salprest Alba a precizat că nu se va lăsa intimidat, nu va renunța la lupta împotriva monopolului și a promis că în viitorul apropiat va da și mai multe detalii privind abuzurile care au fost comise de administrație de-a lungul anilor.

Eu nu sunt un om politic, eu nu fac politică, n-am ajuns să-mi fac legi pentru a-mi proteja societatea, n-am ajuns în vârf ca să fac trafic de influență pentru a intimida vreo firmă din țara asta. Eu mă bazez pe hârtii. Suntem acum într-un litigiu cu Primăria Alba Iulia, cu firma Polaris cu care eu nu am nimic în principiu, doar contest rezultatele pe care le dă primăria în favoarea acestei firme. Suntem în contestație pentru contractul care s-a încheiat ilegal”, a mai spus Petru Constantinescu, adăugând că va contesta în instanță și modul în care i s-a reziliat contractul pentru rampa de gunoi a orașului deoarece primăria a încălcat prevederile acestuia.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Persoanele programate la vaccinare, care deservesc zone esenţiale se AMÂNĂ cu 10 zile: „Avem un deficit de 117.000 doze”

Începând cu 28 ianuarie, se decalează cu zece zile toate persoanele programate pentru prima doză, care deservesc activități esențiale. Medicul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

anghel 3 decembrie 2013 at 22:42

cat timp le plantai ,tei cumparati cu 1500 lei/buc ai fost izvor de belsug , acum a venit altul la rand, esti perimat…

Take 3 decembrie 2013 at 23:24

cu aceiasi angajati fac treaba de zece ori mai bine… asta dupa ce a dat in judecata si a pierdut vine in ziar sa comenteze?

alexandru 4 decembrie 2013 at 8:48

se cuvin cateva precizari legate de acest articol: sc salprest nu mai poseda licenta , in consecinta nu mai poate presta servicii de salubritate.licenta nu se acorda de primarie, si nici nu se ridica de primarie.groapa de gunoi este a orasului, domnul petre a intrat in posesia ei prin mijloace politice.domnul petre constantinescu face politica, a fost chiar si consilier judetean din partea pdl.
salprest nu poate vorbi de monopolul polaris, salprest avand de 12 ani monopol in municipiul alba iulia, monopol instituit prin incredintare directa si nu o licitatie.
dotarea salprest era mizerabila, parcul auto era un muzeu al camioanelor fabricate in germania de est.
in acest moment salprest nu mai are dreptul sa colecteze si sa transporte deseuri , TOATE CONTRACTELE CU ACEASTA FIRMA FIIND NULE DE DREPT.
pretuil a crescut pt ca la costul colectarii s-a adaugat pretul cerut de petre constantinescu pt depozitare.

cipikao 4 decembrie 2013 at 9:33

Domnule Petre, acum 2-3 ani nu ai iesit la ziar sa spui de monopolul pe care il aveai in judet, cand iti impuneai pretul asa cum dorea ,,muschii”tai,cand puneai mana pentru 25 de ani pe rampa publica de gunoi.Nu ai venit sa ne spui ca cineva ti-a dat rampa pe 25 ani abuziv.Sigur ca noi acum cetatenii suferim tot pentru tine, ca percepi firmei Polaris o taxa pentru colectare, ca deh esti patron la groapa publica de gunoi alocata de prietenul tau Hava in mod abuziv Salprestului.O domnule draga , mai bine taci ca de toate esti numai tu de vina.La licitatie zici ca ai venit cu preturi mai mici si nu ai castigata? Pai de ce nu ai venit cu aceste preturi mici de mai mult timp, inainte de a auzi si tu ca se mai fac si licitatii pentru anumite servicii, inainte ca Hava sa-si ia mana si grija de pe grija firmei tale.Sau numai acum pe vreme de criza si cand pretul carborantului a crescut,numai acum ai putut veni si tu cu preturi mai mici.Preturile practicate de tine ti-au folosit la achizitia de utilaje moderne second din Germania…. inteleg….De ce nu ai spus si acum cativa ani ca e bine ca fiecare societate sa-si faca contract cu ce firma doreste si sa nu fie obligata sa semneze un contract numai cu salprest.Vi acum sa spui asta pentru a putea sa te mai agheti de o coaja de painica….Si apropo domnule Petre, intra si tu intr-o toaleta de la Polaris si vezi cum miroase si uitate cu folosesc ei solutie speciala pt toaleta si apoi intra intr-o ,,buda ”de a ta si fa comparatie….Uitate si tu cum au utilaj care mai spala si pubelele.
Daca ai vrea cu adevarat binele cetatenilor ai face mai bine sa nu le mai pui piedici celor de la polaris sau oricare firma ar fi castigat, si punele deliberat rampa de gunoi la dispozitie gratis astfel incat pretul sa nu creasca.Mai mult de atat cred ca aceasta diferenta pentru costul suplimentar care se adauga ti se datoreaza atat tie cat si marelui si vesnicului primar care si-a dat acordul ca acea rampa sa fie pt 25 ani a ta, si bineinteles ca aceste costuri ar trebui sa le suporte chiar primarul.Rusine mare domnule ca mai ai curajul sa apari in fata cetatenilor care chiar se bucurau de scaderea pretului la gunoi…RUSINE

Lavinia 5 decembrie 2013 at 13:14

Pai, taxa de depozitare a deseurilor ar trebui sa o plateasca cei care au dat rampa de gunoi acestui Constantinescu. Ar trebui verificat sub ce forma juridica o detine acum constantinescu?

silentium 4 decembrie 2013 at 11:21

PENIBIL !!! Când ii mergea bine jecmanind alabaiulienii, tacea ca ala in papusoi. Acum, daca i s-a stricat jucaria primita cadou de la portocacalii, ii ataca. Mai vinde neica din masinile si motoicicletele de epoca, ca ce vine pe degeaba, tot asa se duce ! Totul are un sfarsit si pt unii nu este totdeauna dulce.

EU 4 decembrie 2013 at 15:41

”Eu nu sunt un om politic, eu nu fac politică, n-am ajuns să-mi fac legi pentru a-mi proteja societatea, n-am ajuns în vârf ca să fac trafic de influență pentru a intimida vreo firmă”, dar AS FI VRUT SA FIU, SA FAC, SA AJUNG IN VARF, SA INTIMIDEZ pt. ca EU traiesc dupa reguli proprii si numai EU sunt vinovat ca institutiile statului nu tin cont de legile mele proprii. Ghinion….

polaris 6 decembrie 2013 at 7:58

domnule Alexandru ! Traiasca USL-ul din care faci parte !!! In afara de miciuni si gogoase nu mai aveti ce vinde la populatie !!! Hai sa-ti spun cinstit ca sunt un fost angajat al SC Salprest dat afara nu prea ortodox de conducere si as avea motive de suparare mai mari decat oricine,Dar! nu ma rabda inima cand ma gandesc cat de nerecunoscatori suntem noi romanii fata de cei care au facut ceva pentru oras. Sa nu uitam ! cand a venit in Alba domnul Constantinescu in ce se colecta gunoiul?!cum aratau ghenele de gunoi dintre blocuri?!Cum erau strazile?! cum arata groapa de gunoi ?! Deci fratilor puteti sa reprosati ce vreti acestui om dar o faceti fara minte !Ati vorbit de masini vechi!Din cate stiu eu la plecarea mea din societate erau peste 75% masini noi ! Maturatul strazilor i9n mare parte se facea mecanizat cu masina noua ! Stiti domnilor ca licienta a fost ridicata tocmai de ANRSC si culmea stiti cine sunt „liderii” acestei societati? Va spu eu PSD ! Eram in societate cand au venit sa i-a spaga de la conducerea Salprest si domnul Constantinescu i-a poftit afara ! De acolo i se trage fratilor ! Cand a venit domnul Taban de la Cugir pentru a pofti firma sa intre si in Cugir sa le faca ordine stiti ma rog ce procent a dorit domnul Taban ?! Domnul primar Sirbu de la Sebes stiti ma rog ce comisioane dorea pentru a mai lasa firma sa ramana la Sebes? Ei, pentru refuzul de-a da spaga ! i s-au inchis rand pe rand usile ! E drept ca e un om mai impulsiv dar fratilor dupa ani de munca intr-o tara civilizata(germania) unde a muncit cinstit fara spagi ! a venit si a investit munca dansului intr-o tara de rahat unde se vede din pacate la cele mai inalte foruri ce miselii se fac ! E adevarat ca a fost membru PDL dar stiti domnilor de cate ori i-a contrat / SI NU domnul Constantinescu a beneficiat de pe urma partidului ci partidul si-a facut imagine pe seama firmei Salprest !
Fratilor TREZITI-va si nu va lasati condusi doar de sentimentul de ura si razbunare si mai folositi-va si CAPUL ! Firma asta Polaris ce va face cu banii ?! ii v-a duce la Constanta si la PSD ! Iar daca tot ziceti de masinile de epoca stiti unde sunt inscrise? stiti unde plateste impozite,asigurai etc ? Intreb ? e gresit sa-ti investesti banii castigati ?! atatia din Romania au conturi prin alte tari statul nostru fiind lipsit de orice impozit de pe urma lor !!! si ar fi multe de spus dar din cate vad n-ai cu cine !!!

alexandru 9 decembrie 2013 at 9:16

cu stima, ma vad nevoit sa fac cateva precizari legate de comentariul d-voastra:nu sunt inregimentat politic, sunt vechi pe forum si pot fi acuzat de orice numai de iubire fata de usl nu.dumneata ai o problema in a intelege sistemul juridic al licitatiilor.firma salprest a primit cadou serviciul de salubrizare din municipiul alba, prin incredintare directa.sunt convins ca primari din sebes si cugir au venit in curte la salprest sa ceara comisioane.parca ii vad la poarta firmei.glumesc binenteles.
firma polaris poate sa faca ce vrea cu banii, poate ai auzit de globalizare.legat de doatrea salprest, imi aduc aminte cu nostalgie de camioane steyr si magirus deutz, firme disparute de zeci de ani.sararitele erau actionate cu lopata.ce vremuri.licenta firmei a fost ridicata ca urmare a refuzului domnului constantinescu de a pune la dispozitia organelor de control documentele firmei.sper ca te-am lamurit.

Comentariile sunt oprite