Petru Constantinescu: Firmele româneşti sunt batjocorite în loc să fie promovate!

Drept la replică pentru afirmaţiile din presă privind deszăpezirea publicate în data de 16.02.2012, în ziarul „Unirea”

Acest drept la replică vine în urma articolelor apărute în presă, în care diverse personaje fac afirmaţii la adresa noastră menite a ne prejudicia imaginea şi la modul în care administraţia oraşului nu îşi face treaba.
Acestea au legătură cu lupta politică, nu cu adevăratul interes al cetăţeanului şi a bunei desfăşurări a activităţii pe plan local şi naţional. Niciodată nu i-am auzit pe aceştia să facă demersuri prin care să susţină şi să promoveze interesul general al cetăţeanului prin care să-l informeze sau să îl îndrume. Cetăţenii şi administratorii societăţilor comerciale ar trebui să fie informaţi şi îndrumaţi în legătură cu modul în care aceştia trebuie să folosească domeniul public fără a lăsa maşinile parcate în stradă, să parcheze în locuri cât mai în interiorul zonelor de locuit (în spaţiile dintre blocuri şi curţi). De asemenea, cetăţenilor şi firmelor le revine obligaţia de a participa activ la deszăpezire, prin curăţarea acesteia din faţa proprietăţilor.
Domnii politicieni ar fi trebuit să se autosesizeze la momentul respectiv, când cetăţenii oraşului nu trebuiau să împiedice procesul de deszăpezire prin perturbarea accesului utilajelor de deszăpezit în unele zone ale oraşului.
D-lor politicieni, care sunteţi revoltaţi şi afirmaţi cu tărie că faceţi politică numai şi în interesul cetăţenilor pe care îi reprezentaţi, ar fi trebuit şi aveaţi obligaţia morală şi legală să interveniţi la momentul potrivit şi să luaţi măsuri pentru a evita să fie închise fabrici din judeţ precum cea care producea încărcătoarele Ifron – marcă românescă, fabrică prin care erau asigurate veniturile câtorva sute de angajaţi, contribuind la evitarea dezastrului social şi la combaterea şomajului în care se află un număr din ce în ce mai mare de oameni.
Firma Salprest este mândră că lucrează cu utilaje româneşti promovând mărci autohtone menţionate de dvs., de tipul tractorului U650 sau a Ifronului românesc,
Tot dvs., care în lupta politică pentru putere aţi procedat şi la închiderea fabricii constructoare de tractoare, cu renume mondial, care îi ajută pe cetăţenii acestei ţări să se dezvolte în agricultură şi în alte domenii, nu faceţi altceva decât să bravaţi pentru a-i deruta pe posibilii alegători pentru a câştiga electorat.
În lupta pentru putere prin politică, sabotaţi societăţile comerciale, atunci când ele încearcă să se dezvolte şi să se organizeze prin legi incorecte şi contradictorii, obligându-le să plătească necontenit dări imense la stat chiar şi pe lucrări sau servicii neîncasate, obligaţie care sunt convins că este observată de către toţi oamenii de afaceri din judeţ şi din ţară şi de către toţii cetăţenii nemulţumiţi de activitatea pe care o desfăşuraţi în numele lor.
Din toate materialele de presă prin care am supus opiniei publice câteva din neregulile care se petrec, ar fi trebuit ca aceste persoane să se autosesizeze şi să surprindă neregulile care se petrec şi care trec neobservate intenţionat fie din necunoaştere, incompetenţă sau interes politic.
Se vede domnilor politicieni, cei care faceţi observaţii la adresa societăţii pe care o conduc, că sunteţi limitaţi în timp şi spaţiu, că nu aţi avut tangenţă cu lumea dezvoltată, că nu aţi citit presa străină, că nu aţi vizionat programe TV străine ca să vedeţi cum analizează sau critică aceştia şi, în mod deosebit, cum politicienii îi ajută pe cetăţenii lor să iese din impas în momente critice provocate de fenomene meteo: ninsori, inundaţii, călduri insuportabile.
Vă invit la societate pe toţi cei care sunteţi corecţi şi doriţi să faceţi cunoscute opiniei publice dotările societăţii noastre, pentru a vă convinge care sunt utilajele pe care S.C. SALPREST S.R.L le deţine în parc, de câte utilaje dispune şi care este starea acestora. Fac acest lucru pentru a ajuta să vă edificaţi personal cu privire la dotarea de care societatea dispune.
Afirmaţiile negative apărute în presă la adresa societăţii noastre sunt şi consecinţa refuzului de a plăti la solicitarea unora dintre persoanele şi societăţile din mass-media diferite articole sau colaborări pentru a ni se creea o imagine favorabilă. După fiecare asemenea refuz, în presa locală apar unele critici nejustificate care ne sunt adresate
Domnilor politicieni, care aţi afirmat că am pierdut licitaţiile organizate la Aiud şi Sebeş, de ce nu spuneţi şi modul în care au fost acordate contracte societăţii desemnate câştigătoare cu încălcarea flagrantă a legii, primăriile în cauză făcând în aceste cazuri falsuri grosolane? De ce nu doriţi să faceţi publice aceste falsuri şi nereguli deşi aveţi obligaţia morală, cetăţenească şi legală de a sesiza organele abilitate să verifice aceste aspecte?! Cum am mai spus, societatea noastră vă poate pune la dispoziţie orice informaţie care vă este necesară.
Politicienii, în special cei liberali, ies în presă pentru a ne ataca invocând motive inventate, nu pentru a arăta cum unele primării facilitează ca o parte din bugetele locale şi banii rezultaţi în judeţ să fie scoşi din ţară prin firme străine. Mai mult decât atât, autorităţile locale pun la dispoziţia unor societăţi dubioase infrastructură locală şi bunuri publice obţinute prin fonduri europene în mod gratuit, chiar cu încălcarea gravă a politicii de administrare a bunurilor obţinute din bani comunitari cu riscul de a fi nevoiţi ca apoi să-i returneze din buzunarul cetăţenilor.
Astfel înţelegeţi dvs, domnilor politicieni, avizi numai de putere, să trataţi societăţile româneşti şi pe cetăţenii acestei ţări.

ELIT

Petru CONSTANTINESCU, director general S.C. SALPREST S.R.L.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

10 Comentarii

ppp 20 februarie 2012 at 17:53

Vai de mine… a inviat fantomas !!! Ca sa-i raspund la intrebare spun doar atat >>> firmele straine NU DAU BANII PE MASINI DE EPOCA !!! Probabil ca esti disperat din cauza licitatiei care cu siguranta o vei PIERDE asa ca iti intelegem frustraea cu privire la nepromovarea firmelor romanesti !

Aurelian 20 februarie 2012 at 18:27

Constantinescule, ai intrat in jocul politic fara sa vrei, iar Piticul Atomic, Potorina si Eutanasiu, nu vor alceva, vor sa castige alegerile, si pentru asta ar fii in stare sa-si vanda mamele unui bordel turcesc. Calca pe oameni si cadavre, nu-i intereseaza nimic, arunca cu mocirla in toti, si in toate partile. Personal nu au nimic cu tine, dar au vazut o sansa sa-l loveasca pe Hava si pe Dumitrel, si nu au pardon. Totul sau nimic, ori „dupa noi potopul”, astea sunt devizele lor in momentul de fata, crezi ca ii doare in fund, ca Josan Portughezul a contractat o firma portugheza cu 2 tigani angajati, ca sa-i mature orasul, acolo nu i-a contractat nici Hava si nici Dumitrel, deci nu are cum sa-i atace. Eutanasiu are rezerve ca si Potorina, o mai pot duce in opozitie, dar Piticul Atomic ii disperat, ii fara serviciu, si rezervele se cam gata, iar daca nu va fii ales, ajunge iar sa vanda ziare(in situatia in care Unirea mai apeleaza la serviciile lui), asa ca nu are alta alegere, ataca sa nu fie atacat! Te-a atacat pe tine, pe Sabau, si va ataca si pe Arhiepiscop in situatia in care i se va imbata clopotarul si nu va trage clopotele la Catredala, si asta numai sa-i poata fura niste „procentaje”, lui Hava si Dumitrel!

raul 21 februarie 2012 at 14:32

„Constantinescule, ai intrat in jocul politic fara sa vrei”
Daca tot iti place sa jignesti informeaza-te inainte.
Crezi ca la obligat cineva sa i-a salubrizarea municipiului Alba Iulia ?
Habar n-ai daca ii plingi de mila acestui domn pentru faptul ca nu stie in ce s-a bagat.
D-nul Constantinescu face acest joc politic de cel putin 8 ani de zile.

!!!!!! 20 februarie 2012 at 20:04

Ce nesimtire mare. E orb, Constantinescu nu vede orasul cum arata. Trebuie voluntari sa-i faca treaba. Cinste firmelor voluntare.

pnl 20 februarie 2012 at 20:06

Articol platit. Cu cit domnilor de la UNIREA

Administrator 20 februarie 2012 at 22:16

Nu vezi ca e drept la replica? S-a scris ceva de Salprest legat de deszapezire.

CUGIR C 20 februarie 2012 at 21:02

ALOOOO!!!! CONSTANTINESCULE !!!! DACA AI STIUT CA LICITATIILE NU AU FOST CORECTE DE CE NU AI PROTESTAT
SI SA ARETI NEREGULILE CARE AU FOST. SAU SI TU LA RINDUL TAU AI CISTIGAT LICITATII……CU CINTEC.
SUNTETI TOTI MINCATORI DE BANI PUBLICI………..

Mihai 22 februarie 2012 at 14:14

Am inteles, ne dai sfaturi cum sa parcam masinile si ce obligatii detin proprietarii ,persoane fizice, sau juridice.Dar ce facem cu spatiul public:trotuare, intersectii,treceri de pietoni?In oras trebuie sa porti cisme de guma. Nu poti trece de pe o parte a strazii pe alta ,mai ales pe la trecerile de pietoni semaforizate,nu poti trece de pe strada pe trotuar.Indiferent ce utilaje folositi, din epoca ceausista (care trebuie sa recunoastem ,desi sunt ca dinozauri ,inca mai functioneaza), sau altele mai moderne, curatati totusi intersectiile.Peste tot sunt baltoace si mormane de zapada. Noroc cu vremea buna din ultimul timp, ca mai topeste zapada, dar ce facem cu baltile?Daca stai la trecere de pietoni, asteptand semaforul ,trec masinile si te stropesc cu apa care balteste pe carosabil.Si daca ti-ar spala numai cismele, dar te spala din cap pana-n picioare. Te trezesti cu mucuri de tigari in par,noroi si toata zoborina strazii pe tine.In astfel de situatii dracuiesti soferii care te-au fericit si apoi primaria si Salprestul care nu matura si curata strazile.Si te intrebi atunci :OARE UNDE-O FI CONSTANTINESCU, CU MASINILE LUI DE EPOCA?NU CUMVA ESTE EL CEL CARE M-A FERICIT CU O SPALATURA DE ASFALT DINTR-UN ORAS EUROPEAN? Sau poate, in astfel de cazuri, cei patiti, sa duca factura de la curatatorie la Salprest pentru decontare. Ce ziceti dle.Constantinescu ?Preia Salprestul astfel de servicii?

Ioan Albu 22 februarie 2012 at 20:43

Oare dl. Constantinescu circula cu Dacia 1300 ca este patriot si sprilina economia romaneasca?
Astea sunt povesti propagandistice din alta epoca – cea „de aur”. Domnule Constantinescu, suntem in mileniul 3, ce sa mai caute utilaje de tip ifron pe drumuri? Performanta in zilele noastre isi spune cuvantul. Piviti la uzinele Dacia: alta conceptie, alte performante, alte vanzari.
In ce priveste deszapezirea in Alba Iulia, poate ca nu stiti, dar utilajele de la Salprest nu ies la interventie doar dupa ora 7.00, ori in municipiu se incepe aprovizionarea magazinelor mult mai devreme si dupa ce stratul de zapada e foarte gros. Apoi, dupa ce drumurile sunt curate utilajele de deszapezire patruleaza toata ziua, degeaba prin oras. Sa faca kilometrii, pentru pontaj? Va pot spune o zi si anume duminica 12 februarie 2012 cand dupa o noapte si o dimineata de ninsoare, utilajele au iesit la interventie doar dupa ora 12.00. Asa-i la noi.

Marx 23 februarie 2012 at 17:39

Domnule Constantinescu nu ai observat ca ideile comuniste deja bantuie prin Alba si sunt promovate de liberali? PDL-istii sunt prea slabi pentru o replica adevarata, capitalista. PNTCD era singurul partid national adevarat. Din pacate a cazutr secerat de gloantele marxiste trase de ilici iliescu si urmasii lui.
Nu vezi ca teataca pentru ca ai? Daca erai un calic nu te ataca nimeni. De ce nu dai replici mai viguroase? Stai si te vaiti si comunistii o sa-ti nationalizeze firma…

Comentariile sunt oprite