Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Petru Constantinescu: Firmele româneşti sunt batjocorite în loc să fie promovate!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Drept la replică pentru afirmaţiile din presă privind deszăpezirea publicate în data de 16.02.2012, în ziarul „Unirea”

Acest drept la replică vine în urma articolelor apărute în presă, în care diverse personaje fac afirmaţii la adresa noastră menite a ne prejudicia imaginea şi la modul în care administraţia oraşului nu îşi face treaba.
Acestea au legătură cu lupta politică, nu cu adevăratul interes al cetăţeanului şi a bunei desfăşurări a activităţii pe plan local şi naţional. Niciodată nu i-am auzit pe aceştia să facă demersuri prin care să susţină şi să promoveze interesul general al cetăţeanului prin care să-l informeze sau să îl îndrume. Cetăţenii şi administratorii societăţilor comerciale ar trebui să fie informaţi şi îndrumaţi în legătură cu modul în care aceştia trebuie să folosească domeniul public fără a lăsa maşinile parcate în stradă, să parcheze în locuri cât mai în interiorul zonelor de locuit (în spaţiile dintre blocuri şi curţi). De asemenea, cetăţenilor şi firmelor le revine obligaţia de a participa activ la deszăpezire, prin curăţarea acesteia din faţa proprietăţilor.
Domnii politicieni ar fi trebuit să se autosesizeze la momentul respectiv, când cetăţenii oraşului nu trebuiau să împiedice procesul de deszăpezire prin perturbarea accesului utilajelor de deszăpezit în unele zone ale oraşului.
D-lor politicieni, care sunteţi revoltaţi şi afirmaţi cu tărie că faceţi politică numai şi în interesul cetăţenilor pe care îi reprezentaţi, ar fi trebuit şi aveaţi obligaţia morală şi legală să interveniţi la momentul potrivit şi să luaţi măsuri pentru a evita să fie închise fabrici din judeţ precum cea care producea încărcătoarele Ifron – marcă românescă, fabrică prin care erau asigurate veniturile câtorva sute de angajaţi, contribuind la evitarea dezastrului social şi la combaterea şomajului în care se află un număr din ce în ce mai mare de oameni.
Firma Salprest este mândră că lucrează cu utilaje româneşti promovând mărci autohtone menţionate de dvs., de tipul tractorului U650 sau a Ifronului românesc,
Tot dvs., care în lupta politică pentru putere aţi procedat şi la închiderea fabricii constructoare de tractoare, cu renume mondial, care îi ajută pe cetăţenii acestei ţări să se dezvolte în agricultură şi în alte domenii, nu faceţi altceva decât să bravaţi pentru a-i deruta pe posibilii alegători pentru a câştiga electorat.
În lupta pentru putere prin politică, sabotaţi societăţile comerciale, atunci când ele încearcă să se dezvolte şi să se organizeze prin legi incorecte şi contradictorii, obligându-le să plătească necontenit dări imense la stat chiar şi pe lucrări sau servicii neîncasate, obligaţie care sunt convins că este observată de către toţi oamenii de afaceri din judeţ şi din ţară şi de către toţii cetăţenii nemulţumiţi de activitatea pe care o desfăşuraţi în numele lor.
Din toate materialele de presă prin care am supus opiniei publice câteva din neregulile care se petrec, ar fi trebuit ca aceste persoane să se autosesizeze şi să surprindă neregulile care se petrec şi care trec neobservate intenţionat fie din necunoaştere, incompetenţă sau interes politic.
Se vede domnilor politicieni, cei care faceţi observaţii la adresa societăţii pe care o conduc, că sunteţi limitaţi în timp şi spaţiu, că nu aţi avut tangenţă cu lumea dezvoltată, că nu aţi citit presa străină, că nu aţi vizionat programe TV străine ca să vedeţi cum analizează sau critică aceştia şi, în mod deosebit, cum politicienii îi ajută pe cetăţenii lor să iese din impas în momente critice provocate de fenomene meteo: ninsori, inundaţii, călduri insuportabile.
Vă invit la societate pe toţi cei care sunteţi corecţi şi doriţi să faceţi cunoscute opiniei publice dotările societăţii noastre, pentru a vă convinge care sunt utilajele pe care S.C. SALPREST S.R.L le deţine în parc, de câte utilaje dispune şi care este starea acestora. Fac acest lucru pentru a ajuta să vă edificaţi personal cu privire la dotarea de care societatea dispune.
Afirmaţiile negative apărute în presă la adresa societăţii noastre sunt şi consecinţa refuzului de a plăti la solicitarea unora dintre persoanele şi societăţile din mass-media diferite articole sau colaborări pentru a ni se creea o imagine favorabilă. După fiecare asemenea refuz, în presa locală apar unele critici nejustificate care ne sunt adresate
Domnilor politicieni, care aţi afirmat că am pierdut licitaţiile organizate la Aiud şi Sebeş, de ce nu spuneţi şi modul în care au fost acordate contracte societăţii desemnate câştigătoare cu încălcarea flagrantă a legii, primăriile în cauză făcând în aceste cazuri falsuri grosolane? De ce nu doriţi să faceţi publice aceste falsuri şi nereguli deşi aveţi obligaţia morală, cetăţenească şi legală de a sesiza organele abilitate să verifice aceste aspecte?! Cum am mai spus, societatea noastră vă poate pune la dispoziţie orice informaţie care vă este necesară.
Politicienii, în special cei liberali, ies în presă pentru a ne ataca invocând motive inventate, nu pentru a arăta cum unele primării facilitează ca o parte din bugetele locale şi banii rezultaţi în judeţ să fie scoşi din ţară prin firme străine. Mai mult decât atât, autorităţile locale pun la dispoziţia unor societăţi dubioase infrastructură locală şi bunuri publice obţinute prin fonduri europene în mod gratuit, chiar cu încălcarea gravă a politicii de administrare a bunurilor obţinute din bani comunitari cu riscul de a fi nevoiţi ca apoi să-i returneze din buzunarul cetăţenilor.
Astfel înţelegeţi dvs, domnilor politicieni, avizi numai de putere, să trataţi societăţile româneşti şi pe cetăţenii acestei ţări.

Petru CONSTANTINESCU, director general S.C. SALPREST S.R.L.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea