Rămâi conectat

Actualitate

Petrești: Un comerciant ambulant din Timișoara s-a ales cu amendă și marfa confiscată

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Un tânăr din Timişoara a fost surprins de jandarmii din Sebeş când încerca să vândă 5 aparate de masaj fără documente legale. Bărbatul a fost depistat în localitatea Petreşti în timp ce oferea spre vânzare marfa pentru care nu deţinea acte legale de provenienţă. Mai mult, nu a fost în măsură să prezinte documente de certificare a faptului că activitatea de comerţ se desfăşura în conformitate cu prevederile legale.

Vânzătorul ambulant a fost identificat ca fiind  Ştefan Lupoi, de 27 de ani, domiciliat în municipiul Timişoara şi a  fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 de lei. Totodată cele cinci aparate de masaj găsite asupra sa au fost ridicate în vederea confiscării şi depuse în camera de corpuri delicte a Jandarmeriei Alba.

Pentru prevenirea acestor fapte, reamintim cetăţenilor că, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cei care desfăşoară activităţi de comerţ ambulant în alte locuri decât cele autorizate şi/sau nu pot dovedi provenienţa bunurilor riscă amenzi contravenţionale  cuprinse între 1000 şi 1500 de lei  şi confiscarea mărfurilor care au făcut obiectul faptelor de comerţ. Totodată facem apel la cetăţeni să sesizeze la 112 actele de comerţ ambulant desfăşurate în afara cadrului legal şi îi asigurăm că vom acţiona prompt pentru eradicarea acestora”, spune Cosmin Jurcoveț, purtător de cuvânt al IJJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi Meteorologii ANM au emis o atenționare de vreme rea, valabilă în mai  multe regiuni ale țării, până joi, 21 martie.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea