Rămâi conectat

Actualitate

Petrecere pe strada Viitorului din Cugir întreruptă în forță de jandarmi. Bărbat încătușat și predat polițiștilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma unui apel la 112, luni, 6 aprilie a.c., un echipaj de jandarmerie s-a deplasat pe strada Viitorului din oraşul Cugir deoarece gălăgia care răzbătea dincolo de pereţii unui apartament nu mai putea fi tolerată de ceilalţi locatari.

Potrivit Jandarmeriri Alba, “din spusele apelantului, se pare că înainte de a apela la jandarmi, acesta încercase să-l convingă pe proprietar să înceteze, dar fusese refuzat şi îndemnat să-şi pună “dopuri în urechi”. Sosiţi de urgenţă la faţa locului, jandarmii au luat măsuri pentru reinstaurarea liniştii în bloc, iar principalii vinovaţi au fost identificaţi ca fiind doi invitaţi ai gazdei, B.G. ( 42 de ani ) şi B.C. ( 19 ani ). Tată şi fiu, ambii din Cugir, pentru faptele lor au fost sancţionaţi contravenţional, primul cu avertisment scris, iar al doilea cu avertisment verbal.

Deşi la plecarea jandarmilor cei care petreceau au admis să-şi continue cheful fără a-i mai deranja pe vecini, la numai 30 de minute jandarmii au fost rechemaţi în acelaşi bloc de locuinţe deoarece distracţia scăpase din nou de sub control. Aceeaşi persoană a fost identificată ca fiind principala vinovată de tulburarea liniştii locatarilor. Este vorba de B.G. ( 42 de ani ), care de data aceasta a fost sancţionat cu amendă în valoare de 500 de lei. În momentul aplicării sancţiunii, proprietarul apartamentului care găzduia cheful a intervenit într-un mod agresiv, solicitând echipajului de jandarmerie să plece şi să-i lase în pace invitaţii. Aflat în avansată stare de ebrietate, a ameninţat patrula cu acte de violenţă, drept pentru care a fost încătuşat şi invitat la sediul Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Cugir, fiind predat ulterior unui echipaj de poliţie pentru continuarea verificărilor. Văzându-şi prietenul condus de jandarmi, B.C. ( 19 ani ), care cu numai câteva minute înainte fusese avertizat verbal, a intervenit şi a încercat să împiedice acţiunea legitimă a forţelor de ordine. A fost calmat, fără a fi nevoie de folosirea mijloacelor din dotare, iar pentru fapta sa a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3000 de lei.

Pentru prevenirea acestor fapte atragem atenţia că, potrivit prevederilor legale, tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 şi 1000 de lei. De asemenea, constituie tot contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 3000 şi 6000 de lei fapta de împiedicare, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menţinerea ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori al altui organ de stat sau de a lua măsurile necesare pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război Citește și: Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 2024 Pensiile speciale în România sunt un subiect care continuă să stârnească dezbateri aprinse. Conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea