Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Peste 85% dintre elevii din județul Alba învață în clădiri care nu au autorizație de securitate la incendiu

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 85% dintre elevii din Alba, adică peste 43.600, au început școala în clădiri care nu au autorizație de securitate la incendiu, procentul fiind mai mic decât anul trecut.

Inspectorul școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, a declarat, miercuri, în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social Alba, unde s-a discutat starea unităților de învățământ la începutul anului școlar, că nu o bucură procentul de elevi care învață în clădiri fără autorizație de securitate la incendiu, dar există o creștere a numărului de școli care au obținut avizul PSI față de anul trecut.

”Număr total de clădiri autorizate în care există săli de clasă este 46. Numărul total de elevi care învață în clădiri autorizate este 7.537. Număr total de clădiri neautorizate în care există săli de clasă – 490. Numărul total al elevilor care învață în clădiri neautorizate este 43.676”, a spus Marcela Dărămuș.

Astfel, un procent de 85,2% din numărul total al elevilor din județul Alba învață în instituții de învățământ care nu au autorizație de securitate la incendiu.

”Ne-am propus împreună cu Prefectura și instituțiile abilitate să avem pe parcursul anului școlar o consiliere pentru întocmirea acestor documentații. Este mult mai costisitor să obții autorizația PSI decât cea sanitară, dar sunt obligatorii. Sperăm că au deschidere și primarii pentru a-i ajuta pe colegii directori să le obțină”, a afirmat Marcela Dărămuș.

În ceea ce privește autorizația sanitară de funcționare, șeful IȘJ Alba a spus că 2.428 de elevi, dintr-un total de 51.213, învață în școli neautorizate sanitar, ceea ce reprezintă un procent de sub 5%. Astfel, numărul elevilor din Alba care învață în școli autorizate sanitar a scăzut cu circa 4.000 într-un an.

De asemenea, Marcela Dărămuș a explicat că 91,47% din totalul clădirilor în care funcționează unități de învățământ dețin autorizație sanitară de funcționare sau sunt în curs de autorizare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea