Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Curier Județean

Peste 7.700 de producători agricoli din Alba au depus cerere pentru obţinerea ajutorului de minimis

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Peste 75% dintre producătorii agricoli din Alba înscrişi în evidenţele APIA au depus la Direcţia Judeţeană pentru Agricultură cereri pentru obţinerea ajutorului de minimis acordat de Guvernul României pentru compensarea efectelor secetei în anul agricol 2011-2012.

Conform estimărilor iniţiale ale Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Alba, numărul potenţialilor beneficiari ai ajutorului guvernamental era de aproximativ 20.000 de persoane, în care erau incluşi atât producătorii agricoli care figurează în evidenţele Centrului Judeţean pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură cât şi cei care nu sunt înregistraţi la APIA. Datorită faptului că, la ordinul prefectului, judeţul a fost împărţit în 14 zone coordonate de reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Agricultură, în aşa fel încât toţi producătorii agricoli să fie informaţi şi consiliaţi în vederea depunerii cererilor pentru obţinerea ajutorului de minimis, s-a constatat că majoritatea agricultorilor din Alba apar în evidenţele APIA.

Totodată, din cele 7.768 de cereri depuse la Direcţia Judeţeană pentru Agricultură, până la data limită de 15 octombrie 2012, în vederea obţinerii ajutorului de minimis, doar aproximativ 200 sunt însoţite de adeverinţa eliberată de primărie, aparţinând drept urmare unor persoane care nu figurează printre cei 10.176 producători agricoli, înregistraţi la APIA.

Elit - Gustul Desăvârșit

În acest moment, odată cu expirarea termenului în care puteau fi depuse cererile pentru obţinerea ajutorului de minimis şi în baza concluziilor la care au ajuns coordonatorii de zonă în urma monitorizării din teren, Direcţia Judeţeană pentru Agricultură Alba raportează numărul cererilor depuse la numărul producătorilor agricoli care se regăsesc în baza de date a Centrului Judeţean pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură.

Procentul de peste 75% al celor care au solicitat compensaţia financiară ca urmare a efectelor secetei este unul mulţumitor, mai ales că, în anii anteriori, în situaţii similare, doar puţin peste 60% din numărul total al persoanelor care aveau dreptul la ajutoarele financiare acordate de guvern le solicitaseră efectiv.

Dat fiind faptul că la un moment dat circulau tot soiul de poveşti nefondate, potrivit cărora obţinerea ajutorului de minimis ar conduce la diminuarea sau chiar la pierderea altor subvenţii pentru agricultură, pot spune că numărul cererilor depuse demonstrează că rezultatele acţiunii pe care am demarat-o la începutul lunii septembrie sunt foarte bune”, a declarat prefectul judeţului Alba, Dan Coriolan Simedru.

De precizat faptul că cele mai multe dintre cereri au ajuns la Direcţia Judeţeană pentru Agricultură Alba prin grija primăriilor, unde agricultorii au avut posibilitatea de a depune documentaţia necesară, în vederea obţinerii celor 100 lei/ha de teren arabil cultivat.

Am vrut să uşurez demersurile necesare pentru obţinerea ajutorului de minimis şi să evit pe cât se poate deplasarea agricultorilor la Alba Iulia. Prin felul în care am organizat acţiunea, implicând şi primăriile, am reuşit inclusiv să evităm aglomeraţia de la Direcţia Judeţeană pentru Agricultură. Din punct de vedere organizatoric, lucrurile au mers foarte bine şi vreau să le mulţumesc tuturor primarilor care ne-au sprijinit, deşi nu erau obligaţi să o facă. Am colaborat foarte bine cu toţii şi asta în interesul cetăţenilor judeţului, de aceea sper ca această acţiune să servească drept exemplu de bună practică şi pe viitor. Aş fi vrut ca toţi agricultorii din Alba, de la primul până la ultimul, să depună cerere şi să obţină de la Guvern o compensaţie financiară la care aveau tot dreptul după ce investiţia lor din acest an a fost compromisă de secetă. Până la urmă, nimeni nu poate fi obligat să primească o sumă de bani, chiar în condiţiile în care autorităţile simplifică mult procedurile. Aşadar, nu pot decât să mă declar mulţumit că foarte mulţi dintre agricultorii din Alba au solicitat ajutorul de minimis, ceea ce înseamnă că acţiunea noastră, de la informare, până la consiliere şi sprijin în vederea depunerii cererilor, şi-a atins obiectivele”, a mai precizat prefectul de Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO VIDEO| Festivalul Roman Apulum 2022: Darius Măcinic, gladiatorul „Dareos” de la Ludus Apulensis și-a lansat cartea Eclipsă totală, din trilogia Trăiri si Cugete sub Eclipsă de Lună

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Festivalul Roman Apulum 2022: Darius Măcinic, gladiatorul „Dareos” de la Ludus Apulensis și-a lansat cartea Eclipsă totală, din trilogia Trăiri si Cugete sub Eclipsă de Lună

Vineri, în prima zi a Festivalului Roman Apulum, de la ora 20.00 a avut loc lansarea de carte a lui Darius Măcinic, gladiatorul Dareos de la Ludus Apulensis.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Roman Apulum, 12-15 august 2022 – PROGRAM: Lupte între daci și romanii, ateliere meșteșugărești, muzică și paradă de noapte cu torțe

În fața unei audienței numeroase și pe acordurile muzicii Laurei Orian acesta a prezentat Volumul I, Eclipsă totală din trilogia Trăiri si Cugete sub Eclipsă de Lună.

Elit - Gustul Desăvârșit

Un moment inedit a avut loc la reprezentația trupei Ludus Apulensis, când gladiatorul Dareos a fost dezechipat de hainele de gladiator și a fost îmbrăcat cu un costum fiind escortat de romani pana la locația unde și-a prezentat cartea și a dat autografe.

„Vreau să îi mulțumesc lui Darius pentru faptul că, prin poeziile lui, mi-a stârnit și mie apetitul de a scrie și mai ales de a cânta în românește; este minunat că, la orice pagină i-aș deschide cartea, pot găsi o anumită emoție care să mă provoace să creez o muzică, să conturez o linie și să mă inspire să transform în povestea mea, versurile și trăirile sale”, a transmis Laura Orian.

În cuvintele autorului, Eclipsă totală este o prezentare de trăiri și cugete sub eclipsă de Lună, o lansare de carte, un volum de sentimente puse pe file albe de subsemnatul, o trecere de la gladiator la persoana interioară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Drumul care va scurta distanța dintre Ciugud și Alba Iulia, pe ultima sută de metri: Se fac ultimele finisaje la sensul giratoriu de la Șeusa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Drumul care va scurta distanța dintre Ciugud și Alba Iulia, pe ultima sută de metri: Se fac ultimele finisaje la sensul giratoriu de la Șeusa

În scurt timp se va da drumul circulației pe noul pod peste râul Mureș de la Șeușa, scurtându-se astfel distanța dintre Ciugud și Alba Iulia. Astăzi se lucra la asfaltări în sensul giratoriu din zona localității Șeușa.

„S-a lucrat cu spor și astăzi la sensul giratoriu din zona localității Șeușa, care asigură accesul spre noul pod peste Râul Mureș. Acestea sunt printre ultimele finisaje și în curând vom recepționa lucrarea.

Vă rugăm să circulați cu atenție în zona unde se efectuează lucrări și să nu ignorați semnalizarea temporară.

Elit - Gustul Desăvârșit

În speranța că veți mai suporta puțin disconfortul creat de aceste lucrări, vă mulțumim!”, au transmis reprezentanții primăriei Ciugud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din minivacanța de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din minivacanța de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”

În minivacanța prilejuită de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”, pentru siguranța tuturor celor care vor participa la evenimentele desfășurate pe raza județului, Jandarmeria Alba va intensifica acțiunile specifice de asigurare și menținere a ordinii și siguranței publice și va desfășura activități de prevenire și combatere a fenomenelor infracționale și contravenționale în zona destinată acestor activități.

dariusandrei.ro

În perioada 12-15 august colegii noștri vor asigura ordinea și siguranța publică la manifestările cultural-artistice desfășurate pe raza județului Alba, dintre care amintim „Roșia Montană ALIVE”, „Festivalul Double Rise”, „Festivalul de voie bună de la Știubei”, Festivalul Roman Apulum în Cetatea Alba Carolina, „Zilele Comunității Maghiare din Mirăslău”, ” Fii Satului Șona”, ” Fii Satului Stremț”, ” Fii Satului Bucium” și ” Mărie dragă Mărie” în localitatea Vințu de Jos.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, luni, 15 august, jandarmii vor fi prezenți pentru buna desfășurare a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea “Adormirii Maicii Domnului” la hramul Mănăstirii Dumbrava, hramul Mănăstirii Rîmeț, hramul Mănăstirii Oașa, și la bisericile din Alba Iulia, Cugir și Blaj.

Pentru evitarea incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure ordinea publică, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu“ Alba le recomandă persoanelor care participă la aceste activități:

– să respecte măsurile stabilite de organizatori precum și indicațiile și îndrumările jandarmilor;
– să evite implicarea în conflicte de orice natură;
– să acorde o atenție deosebită bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje etc.);
– totodată părinții sunt rugați să supravegheze cu atenție sporită copiii;

De asemenea în această perioadă, jandarmii montani vor acționa zilnic în sprijinul turiștilor din zona stațiunilor Șugag, Arieșeni și Roșia Montană, fiind pregătiți să intervină atunci când situația o impune. Pe această cale jandarmii montani îi sfătuiesc pe iubitorii muntelui să țină cont de o serie de recomandări, cum ar fi:

— să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeții;
— să se informeze asupra itinerarului propus, gradului de dificultate, condițiile climatice locale;
— să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac și trusă de prim ajutor;
— să folosească numai traseele marcate și să urmărească marcajele de pe traseu;
— să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane, apelând numărul unic de urgență 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunță, câte persoane au nevoie de ajutor și detalii ale locului unde sunt persoanele aflate în dificultate.

În cazul în care sunteți martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, solicitați ajutorul forțelor de ordine sau apelați numărul unic de urgență 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea