Rămâi conectat

Politică Administrație

Peste 650 de oameni au vizitat platforma Kronospan Sebeș, la Zilele Porților Deschise

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă Kronospan Sebeș

KronsospanSebeș, 28 aprilie 2015: Kronospan Sebeș, cel mai mare producător de plăci pe bază de lemn din România, a organizat, pe 23 și 24 aprilie, Zilele Porților Deschise, eveniment care a oferit sebeșenilor ocazia de a cunoaște mai bine activitatea fabricii.

Peste 650 de localnici, printre care și elevi ai școlilor generale și liceelor din Sebeș și din proximitate, dar și reprezentanți ai presei și ai autorităților au trecut pragul fabricii la finalul săptămânii trecute.

Deși au fost așteptați la acest eveniment,   niciun reprezentant al ONG-urilor locale de mediu nu a participat.Vizitatorii au fost ghidați de reprezentanții Kronospan Sebeș, care le-au explicat, înfiecare punct din itinerar, specificul activității și detaliile mai puțin cunoscute publicului.

“Fiecare tur a inclus șase puncte de interes: instalația existentă de formaldehidă, rezervoarele de metanol, instalația nouă de formaldehidă, depozitul de lemn, zona deproducție a plăcilor MDF și, în final, coșurile de dispersie, UTWS.

Am primit foarte multe întrebări și ne-am bucurat că am putut să discutăm deschis cu sebeșenii și săle arătăm cine suntem și ce facem. De altfel, asta ne-am și dorit: să vină cât mai multă lume, care să vadă direct ce facem și să înțeleagă, de la fața locului, cât mai mult din detaliile tehnice ale activității noastre”, a declarat Oana Bodea, directorulde PR al Kronospan Sebeș.

Fiecare tur s-a desfășurat pe parcursul unei ore, începând de la 14.00 și până la ora16.00, în ziua de joi și de la 11.00 până la 17.00, în ziua de vineri.

La primele opriri –stația existentă de formaldehidă, rezervoarele de metanol și noua instalație deformladehidă, vizitatorii au putut afla mai multe despre formladehidă: ce conține, cum se formează, unde se regăsește în natură și care este impactul său asupra celor care intră în contact cu aceasta, dar și care vor fi principiile funcționării noii instalații. A urmat vizita la depozitul de lemn, unde a fost prezentat întregul circuit al acestei materii prime – din momentul în care este achiziționat și până când este, mai departe, transferat în zonele de prelucrare.

Totodată, vizitatorii au putut vedea faptul că pe platforma Kronospan Sebeș se lucrează doar cu lemn de calitate inferioară, care nu ar putea fi folosit în alte scopuri. Este vorba despre așa numitul “lemn defoc” A urmat zona de producție a plăcilor de MDF, unde oaspeții au primit detalii tehnice și comparative despre procesul de fabricare a plăcilor MDF și a celor PAL și au putut vedea, din interior, tot procesul de producție, precum și cabina de control șicomandă.

Ultima oprire a fost la coșurile UTWS, care dispersează în aer aburul tehnologic rezultat în procesul de producție. Grupurile de participanți au aflat diferența dintre fum toxic și abur tehnologic și au primit informații despre detaliile tehnice care duc la formarea acestuia, dar și faptul că este inofensiv nu doar pentr umediu, ci și pentru cei care sunt expuși. La finalul vizitelor, participanții au lăsat impresii, sugestii și gânduri pentru echipa Kronospan Sebeș, pe panoul special amplasat în zona de ieșire.

“Am avut o participare peste așteptări. Asta înseamnă că oamenii vor să afle care este adevărul despre formaldehidă, poluare și alte asemenea subiecte care au impact asupra comunității chiar de la sursă, iar acest lucru ne bucură. Am vorbit cu mulți dintre cei prezenți și mi-au spus că au venit pentru a vedea dacă este adevărat tot ce citesc în presă despre noi. Majoritatea au recunoscut la plecare că se așteptausă găsească cu totul și cu totul altceva aici și că au fost foarte plăcut impresionați deceea ce au văzut”, a adăugat Oana Bodea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea