Rămâi conectat

Actualitate

Peste 650 de autovehicule de transport de mărfuri şi persoane verificate de polițiștii din Alba. Amenzi de 46.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba au verificat 656 de autovehicule destinate transportului de mărfuri şi persoane şi au aplicat 213 sancţiuni contravenţionale, în cadrul unei acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere.

Activitatea de control s-a desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Potrivit IPJ Alba, “în perioada de 15 – 21 februarie a.c., poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de persoane şi marfuri.

 

Pe parcursul celor 7 zile, poliţiştii au constatat 213 abateri contravenţionale ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 46.730 lei. Au fost reţinute 7 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.

 

Au fost verificate 524 de transportatori de marfă, dintre aceştia 188 fiind sancționați contravenţional, din care 9 pentru viteză excesivă, doi pentru conducere sub influenţa alcoolului, 4 pentru depăşire neregulamentară, 39 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă, 12 pentru lipsa documentelor, 3 pentru neasigurarea încărcăturii, 3 pentru lipsa inspecţie tehnice periodice, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind transporturile rutiere şi circulaţia pe drumurile publice.

 

În aceeaşi perioadă au fost verificate 132 de autovehicule de transport persoane, iar pentru abateri de la normele privind circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale, din care două pentru depăşirea vitezei regulamentare de deplasare, 12 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, una pentru lipsa documentelor, una pentru nersepectarea capacităţii de transport, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea