Rămâi conectat

Politică Administrație

Peste 60% dintre români suferă din cauza distresului iar cauza principală este creșterea prețurilor

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Creșterea prețurilor, scăderea veniturilor și lipsa unei perspective pozitive îi plasează pe români între populațiile cele mai stresate din Europa Centrală și de Est.

Un nou studiu arată că peste 60% dintre români suferă din cauza distresului iar cauza principală este creșterea prețurilor, aceasta surclasând creditele, scăderea veniturilor, viaţa de familie sau sănătatea.

Nivelul de stres din România depășește media din regiune, 64% dintre români spunând că se simt stresați, procent mult mai fare față de Cehia (43,6%) şi Slovacia (50,6%).

Potrivit studiului, stresul cauzat de credite plasează România pe locul trei în regiune, după Turcia şi Croaţia.

Alte surse de stres la români sunt scăderea veniturilor personale (40,6%), slujba actuală (35,3%) şi lipsa timpului pentru viaţa personală (22,2%).

„Fiecare respondent care s-a declarat stresat a fost pus să aleagă trei surse mari generatoare de stres. În felul acesta, studiul a identificat cauzele principale ale stresului la nivelul întregii regiuni. Este vorba despre: starea economiei, creditele, creşterea preţurilor, scăderea veniturilor personale şi slujba curentă”, a declarat Daniel Enescu, managing partner al Daedalus Millward Brown, informează Mediafax.

Studiul a fost realizat pe 2.306 de respondenţi din mediul urban, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 ani, din România, Bulgaria, Serbia, Croaţia, Turcia, Cehia şi Slovacia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea