Rămâi conectat

Actualitate

Peste 4.000 de persoane la înmormântarea lui ÎPS Bartolomeu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Sicriul cu trupul ÎPS Bartolomeu a fost adus în faţa criptei ierarhilor după procesiunea în care a fost înconjurată Catedrala Mitropolitană din Cluj Napoca şi a fost purtat pe braţe de mai mulţi preoţi. Garda Militară a prezentat onorul, iar apoi a fost intonat imnul naţional. Cortegiul funerar alcătuit din preoţi şi înalţi ierarhi a fost urmat de un alai al oficialităţilor prezente la înmormântare, din care a făcut parte şi premierul Emil Boc. Primul-ministru şi alţi oficiali au coborât în subsolul catedralei, unde a avut loc înhumarea. Peste sicriul ÎPS Bartolomeu a fost turnat pământ reavăn, adus special de la Nicula, pentru a fi respectat testamentul Mitropolitului Clujului. Conform estimărilor jandarmilor, la ceremonia funerară de ieri au participat peste 4.000 de persoane. (N.L.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

România în Schengen: Comisia Europeană invită Consiliul să ia fără întârziere deciziile necesare intrării noastre în acest spațiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Schengen: Comisia Europeană invită Consiliul să ia fără întârziere deciziile necesare intrării noastre în acest spațiu

Comisia invită Consiliul să ia fără întârziere deciziile necesare pentru a permite Bulgariei, României și Croației să participe pe deplin la spațiul Schengen. Într-o comunicare adoptată astăzi, Comisia face un bilanț al realizărilor solide ale celor trei state membre în ceea ce privește aplicarea normelor Schengen, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

De ani de zile, aceste state membre au contribuit în mod semnificativ la buna funcționare a spațiului Schengen, inclusiv în perioada pandemiei și, mai recent, atunci când s-au confruntat cu consecințele fără precedent ale războiului din Ucraina. Deși cele trei țări sunt deja parțial obligate să respecte normele Schengen, controalele la frontierele interne cu aceste state membre nu au fost ridicate și, prin urmare, acestea nu se bucură de toate beneficiile care decurg din apartenența la spațiul Schengen fără controale la frontierele interne. A deveni parte integrantă a spațiului Schengen este o cerință pentru aceste state membre și, prin urmare, ar trebui să li se permită să facă acest lucru, având în vedere că îndeplinesc condițiile.

Elit - Gustul Desăvârșit

Un spațiu Schengen extins fără controale la frontierele interne va face Europa mai sigură – prin protecția consolidată a frontierelor noastre externe comune și prin cooperarea polițienească eficientă – mai prosperă – prin eliminarea timpului pierdut la frontiere și prin facilitarea contactelor între persoane și întreprinderi – și mai atractivă – prin extinderea semnificativă a celui mai mare spațiu comun din lume fără controale la frontierele interne.

Bulgaria a instituit un management puternic al frontierelor, cu o supraveghere eficientă a frontierelor și controale sistematice la frontieră. Lupta împotriva criminalității transfrontaliere este prioritară prin intermediul cooperării polițienești internaționale, inclusiv cu Europol. Sistemul de informații Schengen este bine pus la punct. Bulgaria a demonstrat, de asemenea, că dispune de structurile necesare pentru a asigura respectarea drepturilor fundamentale, garantând accesul la protecție internațională și respectând principiul nereturnării.

România dispune de o gestionare a frontierelor de înaltă calitate și solidă, inclusiv supravegherea frontierelor și controale sistematice la frontieră, precum și de cooperare polițienească internațională. Lupta împotriva migrației ilegale și a traficului de ființe umane sunt două priorități în care România este activă. Sistemul de informații Schengen este bine pus la punct. În ceea ce privește respectarea drepturilor fundamentale, România dispune de structuri eficiente pentru a garanta accesul la protecție internațională cu respectarea principiului nereturnării.

Bulgaria și România au finalizat cu succes procesul de evaluare Schengen în 2011. Consiliul a recunoscut finalizarea procesului de evaluare în două concluzii separate ale Consiliului, însă de mai bine de 11 ani nu a fost luată nicio decizie a Consiliului privind ridicarea frontierelor interne. Având în vedere timpul scurs din 2011, precum și în vederea consolidării încrederii reciproce și în semn de recunoaștere a evoluției normelor Schengen din 2011, Bulgaria și România au emis o declarație comună în cadrul Consiliului în martie 2022. Bulgaria și România au invitat o echipă de experți pe bază de voluntariat, sub coordonarea Comisiei, pentru a examina aplicarea celor mai recente evoluții ale normelor Schengen.

Această misiune voluntară de anchetă, care a avut loc în octombrie 2022, a confirmat faptul că Bulgaria și România nu numai că au continuat să pună în aplicare noile norme și instrumente, dar că au consolidat în mod substanțial și aplicarea generală a arhitecturii Schengen în toate dimensiunile sale. În plus, aceste două țări au dovedit că au un istoric exemplar în ceea ce privește punerea în aplicare a normelor Schengen.

În decembrie 2021, Consiliul a confirmat că Croația a îndeplinit condițiile necesare pentru a adera la spațiul Schengen fără controale la frontierele interne. Procesul de evaluare a avut loc în perioada 2016-2020. Acesta a inclus o vizită de verificare țintită de succes în 2020 pentru a verifica punerea în aplicare a acțiunilor în materie de gestionare a frontierelor externe. Croația a depus eforturi considerabile pentru a se asigura că controalele la frontierele externe respectă obligațiile privind drepturile fundamentale. În special, Croația a înființat un mecanism de monitorizare independent în iunie 2021, care prevede o monitorizare independentă a drepturilor omului în ceea ce privește operațiunile legate de frontiere care implică migranți și solicitanți de azil. Mecanismul implică în mod direct părțile interesate croate și este ghidat de un consiliu consultativ independent. Croația a fost primul stat membru care a instituit un astfel de mecanism. La 4 noiembrie 2022 a fost semnat un nou acord de extindere și consolidare a mecanismului de monitorizare independentă. Acest nou acord reflectă pe deplin toate recomandările emise de Consiliul consultativ la 27 octombrie 2022.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

16 noiembrie 2022, COVID-19 în Alba. 10 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

16 noiembrie 2022, COVID-19 în Alba. 10 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

La nivelul județului Alba, miercuri, 16 noiembrie 2022, s-au înregistrat 10 noi infectări cu COVID-19 potrivit datelor transmise de DSP Alba.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Alba, nu a fost înregistrat niciun deces în rândul persoanelor bolnave de COVID-19.

Elit - Gustul Desăvârșit

Atfel, numărul total al cazurilor înregistrate ajunge la 59541 de persoane confirmate, 58306 persoane vindecate, 1.311 decese.

Marți, în județul Alba au fost prelucrate în total 211 teste, 44 PCR, 167 de teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 503266 mai exact, 365807 de teste PCR și 137459 de teste rapide.

De unde provin cazurile:

ALBA IULIA – 1

BLAJ – 1

CÂMPENI – 1

CUGIR – 3

OCNA MUREȘ – 1

Reinfectări:

ALBA IULIA – 1

ORAŞ CUGIR 24
CUT 1
FĂRĂU 1
CETATEA DE BALTĂ 2
ROŞIA DE SECAŞ 1
CERGĂU 1
SOHODOL 1
MUNICIPIUL SEBEŞ 15
BUCERDEA GRÂNOASĂ 1
MUNICIPIUL BLAJ 9
ŞIBOT 1
METEŞ 1
SĂSCIORI 2
MUNICIPIUL AIUD 7
ŞONA 1
MUNICIPIUL ALBA IULIA 17
IGHIU 1
ORAŞ CÂMPENI 1
ORAŞ ZLATNA 1
ORAŞ OCNA MUREŞ 1
ALBAC 0
ALMAŞU MARE 0
ARIEŞENI 0
AVRAM IANCU 0
BERGHIN 0
BISTRA 0
BLANDIANA 0
BUCIUM 0
CÂLNIC 0
CENADE 0
CERU-BĂCĂINŢI 0
CIUGUD 0
CIURULEASA 0
CRĂCIUNELU DE JOS 0
CRICĂU 0
DAIA ROMÂNĂ 0
DOŞTAT 0
GALDA DE JOS 0
GÂRBOVA 0
GÂRDA DE SUS 0
HOPÂRTA 0
HOREA 0
ÎNTREGALDE 0
JIDVEI 0
LIVEZILE 0
LOPADEA NOUĂ 0
LUNCA MUREŞULUI 0
LUPŞA 0
MIHALŢ 0
MIRĂSLĂU 0
MOGOŞ 0
NOŞLAC 0
OCOLIŞ 0
OHABA 0
ORAŞ ABRUD 0
ORAŞ BAIA DE ARIEŞ 0
ORAŞ TEIUŞ 0
PIANU 0
POIANA VADULUI 0
PONOR 0
POŞAGA 0
RĂDEŞTI 0
RÂMEŢ 0
RIMETEA 0
ROŞIA MONTANĂ 0
SĂLCIUA 0
SĂLIŞTEA 0
SÂNCEL 0
SÂNTIMBRU 0
SCĂRIŞOARA 0
ŞPRING 0
STREMŢ 0
ŞUGAG 0
UNIREA 0
VADU MOŢILOR 0
VALEA LUNGĂ 0
VIDRA 0
VINŢU DE JOS 0

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

A fost prins la furat de sârmă, în ALBA: Un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce a vrut să ia 75 de metri de plasă de sârmă de pe un teren agricol

Ziarul Unirea

Publicat

în

A fost prins la furat de sârmă, în ALBA: Un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce a vrut să ia 75 de metri de plasă de sârmă de pe un teren agricol

La data de 15 noiembrie 2022, polițiștii Postului de Poliție Mirăslău au identificat un bărbat de 41 de ani, din Călan, județul Hunedoara, care locuiește fără forme legale pe raza comunei Mirăslău, ca persoană bănuită de săvârșirea unui furt, faptă în legătură cu care poliția a fost sesizată în după amiaza aceleiași zile.

Se pare că, în perioada 26 octombrie – 03 noiembrie 2022, bărbatul ar fi sustras 75 de metri de plasă de sârmă din gardul cu care era împrejmuit un teren agricol, cu scopul de a o folosi în interes personal.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prejudiciul, a cărui valoare a fost estimat la 700 de lei, a fost recuperat și urmează să fie restituit persoanei păgubite.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea