Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 300 de LOCURI DE MUNCĂ vacante în Alba Iulia, Blaj, Câmpeni, Aiud şi Sebeş, la data de 28 octombrie 2014. Ce FIRME fac angajări

Publicat

în

Bursa Locurilor de Munca Alba Iulia002Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a anunţat lista locurilor de muncă vacante, în data de 21 octombrie 2014,  în Alba Iulia, Blaj, Câmpeni, Aiud şi Sebeş. Sunt peste 300 de posturi libere, cele mai multe locuri de muncă disponibile fiind în Alba Iulia. Se caută muncitori calificaţi şi necalificaţi, dar există oferte şi pentru absolvenţii de studii superioare.

În Alba Iulia fac angajări SC Sews-R SRL, SC VCST Automotive Production Alba SRL , SC Rodex Fashion SRL, SC Aviato Soft SRL, Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, SC Dlicom  SRL, SC Tartamat Brothers SRL, SC 4 Speed SRL, Colegiul  Tehnic  “Apulum” Alba Iulia, SC Rai Turism Serv SRL , SC Acomin SA Cluj Napoca , Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, SC Kanne & Joos Verde Energies SRL, SC Albatros Gold SRL, SC JO SE CO SRL.

La Sebeş locurile de muncă vacante sunt scoase de SC Savini Due SRL, SC Novo Impex Petreşti, SC Iso Construct SRL, SC Rapel Sebeş, SC Penny Market, SC StarTransmission Cugir  SRL,

Elit - Gustul Desăvârșit

În Blaj firmele care fac angajări în această perioadă sunt SC Valger SRL, SC Meda Trend SRL  şi – SC Metropolis Bets SRL la Aiud posturi vacante sunt   la SC Mobilaiud SRL, SC Georgia Catering  SRL şi SC Tarabostes ART SRL, iar la Câmpeni la SC Bocşa Forest SRL Lupşa.

Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba Iulia – 0258831137
Muncitor necalificat  la asamblarea, montarea pieselor  – 100
Manager proiect  – 1
Inginer maşini unelte  – 1
Muncitor necalificat în industria confecţiilor  – 30
Confectioner articole textile  – 30
Programator  – 3
Secretar institut, facultate   – 1
Lenjer, confecţioner lenjerie după comandă  – 1
Gestionar  – 1
Şofer autocamion  – 2
Confecţioner încălţăminte  – 30
Cusător piese din piele şi înlocuitori  – 30
Cusător articole marochinărie  – 30
Croitor – ştanţator piese încălţăminte  – 3
Îngrijitor clădiri  – 1
Electrician  – 6
Zidar  – 1
Dulgher  – 1
Muncitor necalificat  la ambalarea produselor solide şi semisolide  – 10
Fierar betonist  – 5
Dulgher  – 5
Zidar – pietrar  – 5
Instalator apă-canal   – 5
Pavator  – 5
Paznic   – 1
Instalator  – 1
Electrician   – 1
Vânzător  – 1
Mecanic auto  – 1
Vopsitor auto  – 1
Tinichigiu carosier   – 1

Punct de lucru Blaj – 0725225883
Inginer industrializarea lemnului  – 1
Operator la maşini unelte cu comandă numerică în prelucrarea lemnului  – 10
Confecţioner îmbrăcăminte  – 10
Muncitor necalificat în industria confecţiilor – 10
Agent de vânzări – 1

Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Câmpeni – 0725225884
Fasonator mecanic  – 2
Muncitor necalificat în silvicultură  – 1

Punct de lucru Aiud – 0725225882
Ambalator manual  – 8
Bucătar  – 1
Patiser  – 1
Cofetar  – 1
Lucrător comercial  – 4
Sudor – 1
Lăcătuş – 1
Muncitor necalificat în metalurgie  – 1
Polizator – 1

Punct de lucru Sebeş – 0725225885
Tâmplar montator  – 4
Sortator deşeuri   – 2
Cusător articole marochinărie  – 3
Muncitor necalificat  în industria confecţiilor   – 10
Tinichigiu industrial  – 3
Izolator termic  – 5
Casier   – 2
Lăcătuş montator  – 65
Manipulant mărfuri  – 1
Femeie de serviciu – 1
Şef birou  – 1


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Plic ilustrat emis de Asociația Filateliștilor Alba în 1981: Prima ediție a Festivalului „Lucian Blaga”. Exponatul lunii mai la Muzeul „Ioan Raica” din Sebeş

Publicat

în

Plic ilustrat emis de Asociația Filateliștilor Alba în 1981: Prima ediție a Festivalului „Lucian Blaga”. Exponatul lunii la Muzeul „Ioan Raica” din Sebeş

Exponatul lunii mai 2022, la Muzeul Municipal „Ioan Raica” din Sebeş, este un plic ilustrat emis de Asociaţia Filateliştilor din România, Filiala Alba, în anul 1981, cu ocazia primei ediții a Festivalului „Lucian Blaga”, un eveniment important pentru viaţa culturală a României la începutul anilor ’80.

Cu toate că şi emisiunile filatelice au servit regimului comunist drept instrumente de propagandă, Asociaţia Filateliştilor din România şi Poşta Română au reuşit să emită constant mărci poştale sau plicuri ilustrate, cu ocazia unor evenimente importante sau pentru a celebra diferite personalităţi ale culturii şi ştiinţei. Dacă în primii ani ai regimului comunist au fost omagiaţi, în special, scriitori şi poeţi ruşi, precum A. S. Puşkin (1949) şi N. V. Gogol (1952) , au urmat şi cei români, în 1952 fiind emise mărci poştale cu ocazia centenarului naşterii lui Ioan Luca Caragiale. Acestora li s-au adăugat, mai târziu, alte astfel de emisiuni filatelice, precum cele din 1956, prilejuite de împlinirea a 75 de ani de la nașterea lui George Enescu și a 125 de ani de la cea a lui Theodor Aman. După 1965, personalităţile ştiinţei și culturii sovietice au mai fost omagiate doar ocazional, iar dintre cele autohtone, s-au bucurat de această onoare Ștefan Luchian, Mihai Eminescu, Vasile Alecsandri, Ion Creangă, Panait Istrati, Mihail Sadoveanu, dar și alții.

Elit - Gustul Desăvârșit

În acest context, în anul 1981, Asociaţia Filateliştilor din România, Filiala Alba, a emis într-un tiraj restrâns un plic ilustrat, prin care marca organizarea la Sebeş a primei ediţii a Festivalului de Poezie „Lucian Blaga”. În patrimoniul Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș se păstrează un exemplar al acestei emisiuni filatelice, pe care îl propunem publicului ca exponat al luni mai.

Citește și: FOTO| Biroul unde scriitorul Lucian Blaga și-a scris cele mai importante opere ar putea RĂMÂNE în inima comunității sale: Primăria Sebeș vrea sa îl cumpere de la familia sa pentru 10 000 de euro

Plicul ilustrat poartă ca imagine principală portretul lui Lucian Blaga, desenat, redat cu cerneală tipografică de culoare albastru închis, pe un fundal alb, reprezentat de hârtia plicului. Chipul poetului este încadrat într-un medalion de culoare roşie, decorat cu motive vegetale. Sub medalion, pe o panglică, este redat autograful acestuia, iar dedesubt este precizat evenimentul căruia i-a fost dedicată emisiunea filatelică, «FESTIVALUL DE POEZIE / „LUCIAN BLAGA”». Partea superioară a medalionului este flancată de anii naşterii şi morţii poetului, „1895″ şi „1961″.

Plicul a fost obliterat cu o ştampilă specială dedicată festivalului de la Sebeş, aplicată în partea superioară, suprapunând parţial timbrul. În amprenta acesteia, imprimată cu cerneală tipografică neagră, în partea centrală se distinge portretul lui Lucian Blaga, încadrat de textele „FESTIVALUL DE POEZIE” şi „2575 – SEBEŞ – ALBA”, dispuse în partea superioară şi, respectiv, inferioară a ştampilei, urmărind conturul circular al acesteia. În partea stângă, pe două rânduri, este consemnată data începerii evenimentului, „15-05 / 1981″, iar în dreapta, ieşind parţial din chenarul ştampilei, este redată schematic o carte pe care este imprimat textul «„Lucian Blaga” Ediţia I». Plicul este francat cu o marcă de 55 de bani, datând din anul 1970, purtând, în partea superioară, înscrisul „ANUL INTERNAŢIONAL AL EDUCAŢIEI 1970″.

Emisiunea filatelică dedicată Festivalului Interjudețean de Poezie „Lucian Blaga”, cum se numea manifestarea în anii ’80, a fost urmată şi de altele, edițiile următoare bucurându-se, la rândul lor, de atenţia şi de aprecierea filateliştilor din judeţul Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Primăria Sebeș: Proiect în valoare de 4 milioane de euro pentru un transport local ecologic, prin finanțare nerambursabilă europeană

Publicat

în

Primăria Sebeș: Proiect în valoare de 4 milioane de euro pentru un transport local ecologic, prin finanțare nerambursabilă europeană

Pentru îmbunătățirea serviciului de transport public oferit cetățenilor, Primăria Municipiului Sebeș a depus un proiect important prin care solicită o finanțare nerambursabilă europeană din Planul Național de Redresare și Reziliență,Componenta 10 – Fondul Local, în valoare de 20.643.588,59 lei, echivalentul a 4.193.550 euro.

Numărul de mijloace de transport care urmează a fi achiziționate este de 9 autobuze din gama celor nepoluante, cu lungimea de 10 metri.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vor fi realizate un număr de 9 stații de încărcare lentă (câte una pentru fiecare vehicul) și 3 stații de încărcare rapidă (1 stație pentru 3 autobuze).

În anul 2020, în Municipiul Sebeș, au fost înregistrate 11.596 autoturisme, reprezentând un indice de motorizare de 355 autoturisme la 1000 de locuitori, valoare cu 3% mai mare decât valoarea medie județeană și cu 8% mai mare decât valoarea medie națională. Utilizarea acestor autovehicule poate fi diminuată prin realizarea de investiții în transportul public, astfel încât acesta să devină mai atractiv și mai accesibil.

Electrificarea autobuzelor este o cale promițătoare de a reduce amprenta de carbon datorată transportului public, având în vedere că mijloacele de transport în comun bazate pe sisteme de propulsie electrice sunt capabile să rezolve provocările transportului public. Efectele pozitive privind impactul asupra mediului (reducerea zgomotului, reducerea poluării atmosferice) vor fi resimțite de toți locuitorii municipiului.

Mijloacele de transport achiziționate în cadrul cererii de finanțare vor fi puse la dispoziția operatorului de transport căruia îi va fi delegat contractul de servicii întocmit în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1370/2007. Acestea vor opera pe traseele care asigură transportul urban și legătura dintre centrul urban Sebeș și localitățile aparținătoare Răhău, Petrești și Lancrăm.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Peste 500 de elevi din Alba Iulia, Teiuș și Sebeș au participat la activități interactive cu polițiștii și specialiștii din cadrul IPJ Alba, în ultima săptămână

Publicat

în

FOTO| Peste 500 de elevi din Alba Iulia, Teiuș și Sebeș au participat la activități interactive cu polițiștii și specialiștii din cadrul IPJ Alba, în ultima săptămână

În săptămâna care se încheie, peste 500 de elevi din Alba Iulia, Teiuș și Sebeș au participat la activități interactive cu polițiștii și specialiștii Centrului Regional de Prevenire a Traficului de Persoane Alba și cu cei ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba.

Tinerii care învață la Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, Liceul Teoretic Teiuş, Școala Gimnazială nr.2 Sebeş și Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleşeriu” Sebeş au fost ajutați să înțeleagă consecinţele comportamentelor delincvente, cu accent asupra formelor de violență fizică și psihologică (bullying) și să conştientizeze pericolele la care se pot expune în mediul online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totodată, le-au fost explicate aspecte legate de traficul de persoane, consumul de tutun, alcool, substanţe psihoactive, în scopul prevenirii victimizării lor și au fost încurajați să dezvolte comportamente corecte din punct de vedere social.

La activități au participat și 15 cadre didactice din cadrul celor 4 instituții de învățământ, care vor multiplica mesajul polițiștilor, în cadrul activităților didactice pe care le desfășoară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare