Rămâi conectat

Actualitate

Peste 300 de elevi din Alba au participat la etapa județeană a Olimpiadei de religie

Bogdan Presecan

Publicat

în

Sâmbătă, 2 martie, la Alba Iulia s-a desfăşurat etapa judeţeană a Olimpiadei de religie. Numărul mare de participanţi din acest an confirmă interesul multora dintre elevi pentru orele de religie, disciplină obligatorie în programa şcolară din România.

Seminarul Teologic Ortodox „Sfantul Mitropolit Simion Stefan“ din Alba Iulia este instituția școlară ce a gazduit etapa judeteana a olimpiadei de religie pentru clasele V-XII, la care au participat 321 de elvi, 227 de la gimnaziu si 94 de la liceu.

Inalt Preasfintitul Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a adresat un cuvant de invatatura participantilor, in care a subliniat importanta pe care o au invataturile dobandite in orele de religie, care nu doar informeaza, ci si formeaza.

Elevii clasaţi pe locul I, la fiecare nivel de clasă, se vor califica la faza naţională a olimpiadei de religie care va avea loc la Cluj-Napoca, intre 1 si 5 aprilie.

Potrivit Patriarhiei Române, ora de religie este obligatorie în 25 de state din 46 de ţări ale Europei, în Franţa, Albania şi Macedonia materia nu este predată în şcolile publice, iar în restul este facultativă sau opţională. Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 prevede, la articolul 18, că „religia are caracter obligatoriu în oferta curriculară a şcolii, dar opţiunea pentru frecventarea acestei discipline aparţine elevului major, respectiv părinţilor sau tutorilor legali instituiţi pentru elevii minori”.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea