Peste 300.000 de lei fonduri nerambursabile la Aiud: lucrări de infrastructură în Budu, baia publică, dotări primărie
Consilierii locali din Aiud vor vota în ședința ordinară de astăzi pentru adoptarea unui proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului fondurilor nerambursabile al municipiului Aiud pe anul 2013.
Este vorba despre suma de 202.000,47 de lei, sumă alocată pentru proiectul „Ecologizare şi lucrări de infrastructură în Budu, municipiul Aiud”; 77.000,72 mii lei, sumă primită de la Asociaţia MESEMROM pentru proiectul „Baie publică Aiud” și 26.000,19 de lei, pentru Dotări Primăria Aiud cu tehnică de calcul.
Raport de specialitate:
1. Nota de fundamentare nr.196 / 08.01.20132 a Direcţiei Tehnice prin care solicită întocmirea bugetului fondurilor nerambursabile pe anul 2013 cu suma de 202,47 mii lei, sumă alocată pentru proiectul „Ecologizare şi lucrări de infrastructură în Budu, municipiul Aiud”.
2. Nota de fundamentare nr.12 / 22.01.2012 a Direcţiei Tehnice prin care solicită întocmirea bugetului fondurilor nerambursabile pe anul 2013 cu 77,72 mii lei, sumă primită de la Asociaţia MESEMROM pentru proiectul „Baie publică Aiud”;
3. Nota de fundamentare nr.1062 / 22.01.2013 a Direcţiei Tehnice prin care solicită întocmirea bugetului fondurilor nerambursabile pe anul 2013 cu suma de 26,19 mii lei, pentru Dotări PMA cu tehnică de calcul;
La Budu este vorba despre finalizarea implementării proiectului “Ecologizare şi lucrări de infrastructură” finanțat de Guvernul României, prin Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS), în cadrul Programului de Intervenţii Prioritare (PIP). Valoarea totală a proiectului este de 130.542 euro, din care 120 582 de euro finanţare FRDS şi 8.960 de euro contribuţia locală.
În urma implementării proiectului, au fost realizate, în comunitatea romă Budu din Aiudul de Sus, următoarele obiective:
a) îmbunătăţirea condiţiilor de locuire şi igienă a comunităţii de romi din comunitatea Budu prin reabilitarea a 1194 m drum într-o perioadă de 12 de luni;
b) creşterea capacităţii de preluarea a apelor meteorice şi în cazul ploilor torenţiale, asigurarea gospodăriilor din comunitatea de romi împotriva inundaţiilor, prin continuarea execuţiei rigolelor de scurgere a apelor provenite din precipitaţii, stabilizarea taluzurilor şi protejarea drumurilor publice, amplasarea podeţelor – obiectiv cu durata de realizare de 12 luni.
c) creşterea cu 60% a responsabilităţii populaţiei vizate faţă de mediul în care trăiesc în 8 luni de derulare a proiectului.
Pe lângă grantul acordat de FRDS, proiectul a beneficiat de o contribuţie locală care a reprezentat 7,43% din grantul FRDS, concretizată în munca voluntară a cetăţenilor din comunitate, costurile operaţionale pentru funcţionarea serviciilor sociale, costurile de gestionare a proiectului integrat şi alte contribuţii în natură.
Proiectul a fost implementat în perioada decembrie 2011 – ianuarie 2013 de către Primăria municipiul Aiud, în parteneriat cu grupul de iniţiativă al romilor din comunitatea Budu.
De rezultatele proiectului „Ecologizare şi lucrări de infrastructură în Budu” beneficiază aproximativ 115 locuitori ai comunităţii de romi.
Obiectivele finanţate în cadrul proiectului „Ecologizare şi lucrări de infrastructură în Budu” au fost preluate de către autorităţile administraţiei publice locale care îşi asumă întreţinerea şi funcţionarea în continuare a acestora. Primăria a completat în acest sens contractul de salubrizare cu societatea Greendays pentru a fi acoperită și această zonă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 50 de minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii