Peste 3.5 milioane lei pentru DSP Alba de la Ministerul Sănătății: Noua aparatură va putea duce capacitatea de testare la 2.000 de teste pe zi

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, instituția pe care o conduce a primit din partea Ministerului Sănătății fonduri de peste 3.500.000 lei pentru aparatură de testare SARS-CoV-2 și pentru achiziționarea de kituri de testare. De asemnea procedurile de achiziționare a celei de-a 4-a linii de testare RT-PCR din dotarea laboratorului DSP Alba sunt demarate.

„Ca urmare a eforturilor susținute ale echipei DSP Alba în ceea ce privește gestionarea pandemiei și activitatea de testare, instituția noastră a primit sprijin financiar din partea Ministerului Sănătății, pe baza istoricului și a capacității actuale de testare, după cum urmează :

USR - Alegeri parlamentare 2020

– 1.350.000 lei pentru aparatura de testare SARS-CoV-2 (RT-PCR)

PMP - Alegeri parlamentare 2020

– 2.207.000 lei pentru achiziționarea de kituri de testare

Alocarea de resurse financiare fără precedent pentru DSP Alba ne motivează în vederea continuării și intensificării activității de testare și de gestionare a pandemiei. Astfel, procedurile de achiziționare a celei de-a 4-a linii de testare RT-PCR din dotarea laboratorului DSP Alba sunt demarate. Ne propunem sa fim pregătiți sa extindem capacitatea de testare, sa o dublam în caz de nevoie. Dacă pana acum laboratorul nostru a atins un maxim de aproximativ 1000 de teste/zi, cu noua aparatura și dacă contextul epidemiologic o va impune, vom putea dubla capacitatea maximă”, a declarat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419