Rămâi conectat

Politică Administrație

Peste 26.000 de euro de la bugetul local pentru promovarea patrimoniului istoric unic al municipiului Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

vot in CL Alba IuliaConsiliul Local Alba Iulia va încheia cu Universitatea ”1 Decembrie” și cu Muzeul Național al Unirii, pe o durată de 5 ani, un protocol de colaborare  pentru maximizarea vizibilității patrimoniului istoric unic al municipiului.

Potrivit unui proiect de hotărâre aprobat astăzi, în ședința Consiliului Local, municipalitatea va contribui cu suma de 118.500 de lei, în primul an, la finanțarea activităților specifice de recuperare a unor imagini de arhivă de acum peste 100 de ani, însoțite de explicații de specialitate, urmând ca sumele și obiectivele/activitățile/indicatorii aferenți celorlalți 4 ani să fie stabilite pe bază de Hotărâre de Consiliu Local.

În primul an proiectul va pune în valoare colecțiile documentare fotografice existente în Alba Iulia (Muzeul Național al Unirii, colecția Bach, colecția de ilustrate din Arhiva Arhiepiscopiei Romano-Catolice, colecția de ilustrate a Direcției Județene a Arhivelor Naționale Alba și cea de la Biblioteca Batthyaneum), iar în ansamblul său ”va valorifica acele bunuri culturale și istorice care singularizează Alba Iulia într-o serie de localități istorice de mare prestigiu ale Europei, cu reliefarea unor teme de viață urbană care să învie atmosfera orașului de altădată: arhitectura civilă și militară, economia, dar și oamenii surprinși în diferite ipostaze de viață cotidiană, culturală, bisericească”, după cum precizează semnatarii acordului.

Aceștia estimează, ca rezultat al proiectului, o creștere a interesului publicului față de imaginile documentare, ele permițând transmiterea imediată a mesajului istorico-artistic. Simultan, cercetarea va aduce o contribuție majoră la salvarea patrimoniului național, la formarea arhivei istorice ilustrate a municipiului Alba Iulia și va permite punerea la dispoziția municipalității a unui instrument util pentru documentarea de specialitate în scopul viitoarelor proiecte urbanistice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea