Rămâi conectat

Actualitate

Peste 2,5 milioane de măşti neconforme, OPRITE de la comercializare, în numai o zi: Anunțul ANPC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 2,5 milioane de măşti neconforme au fost oprite de la comercializare, a anunțat ANPC. În urma validării de către Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX a celei de-a 26-a alerte româneşti în ceea ce priveşte măştile aflate la comercializare în ţările Uniunii Europene, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sud Muntenia Prahova a oprit de la comercializare peste 2,5 milioane de măşti neconforme.

”În urma controalelor care s-au desfăşurat pe 26 martie 2021, comisarii CRPC Prahova au oprit definitiv de la comercializare 2.623.900 bucăţi măşti, care corespundeau alertei RAPEX menţionate, în valoare de 3.146.056 lei. Această cantitate a fost identificată în actele operatorului economic şi se afla deja în depozitele acestuia, precum şi în toate magazinele sale din România”, a transmis, vineri, ANPC.

Instituţia reaminteşte operatorilor economici că aceste verificări vor continua şi în perioada următoare şi îi avertizează ca, în spiritul respectării drepturilor consumatorilor în activitatea comercială pe care o desfăşoiară, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC şi pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul ”produse interzise comercializării”.

În dimineaţa zilei de 26 martie, Sistemul de alertă rapidă – RAPEX a validat cea de-a 26-a alertă iniţiată de ANPC, privind măştile de protecţie neconforme.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea