Peste 160 de persoane din județul Alba, amendate de polițiști cu 8.000 de lei: Nu au respectat măsurile de protecție individuală, măsura carantinării sau interdicțiile privind deplasarea

Peste 160 de persoane din Alba au fost amendate de polițiștii județului cu o sumă totală în valoare de 8.000 de lei, în ultimele 24 de ore, pentru că nu au respectat măsurile de protecție indivinduală, măsura carantinării sau interdicțiile privind deplasarea.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Au continuat și controalele pe timp de noapte și s-a acționat în filtre amplasate la intrarea în/ ieșirea din cele 6 localități carantinate.

Elit ELIT

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 225 de polițiști și polițiști locali, și au fost verificate 57 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 190 de mijloace de transport, din care 127 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate 4.766 de persoane.

Echipele de control au depistat și sancționat 164 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, una pentru nerespectarea măsurii carantinării și 24 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 8.000 de lei.

În filtrele constituite la intrările / ieșirile celor 6 localități carantinate (Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud) precum și pe raza acestora au acționat 142 de forțe de ordine care au controlat 3.645 de persoane și 3.176 de autovehicule.

Au fost depistate și sancționate 72 de persoane care nu au putut justifica motivul deplasării, în conformitate cu noile restricții de circulație.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Un om contrariat 18 noiembrie 2020 at 13:55

Foarte bine ati procedat!Dar n-ar strica sa aruncati o privire si in locurile mai aglomerate.Spre exemplu,azi ,la Kaufland,intre orele 10.00 si 13.00 ati spus ca merg la cumparaturi seniorii peste 65 ani.Cand colo ce sa vezi era un conglomerat de seniori si persoane sub 65 ani plus copii.Intrebati cei care asigurau supravegherea raspunsul a fost ca intra toata lumea,de toate varstele,iar la casa au prioritate seniorii.Acest lucru nu s-a intamplat,aceeasi buluceala era si la cele 4-5 case deschise.Nu se respecta regulile!

Comentariile sunt oprite