Peste 16.000 de români s-au tratat anul trecut în spitale din Austria, de două ori mai mulți decât în 2016
În 2017, peste 16.000 de români s-au tratat anul trecut în spitale din Austria, peste 4.000 în spitalele private iar alţi 12.000 în sistemul sanitar public austriac, au arătat oficialii Camerei de Comerț a Vienei, în cadrul unei conferinţe despre turismul medical în Austria.
„Aproximativ 25% dintre pacienții tratați în clinicile și spitalele private din Austria sunt turiști medicali, și cei mai mulți dintre cei care aleg Austria ca destinație pentru îngrijiri medicale provin din țările din Europa Centrală și de Est. În ultimii câțiva ani, numărul de români ce caută în Austria soluții la problemele lor medicale a crescut constant. Mai exact, numărul de pacienți români în Austria s-a dublat între 2016 și 2017. În 2016, românii au cheltuit între 200 și 250 milioane de euro pentru tratamente în Austria, atrași fiind de tehnologia medicală modernă, de echipamente de ultimă generație, de specialiști bine pregătiți și cu experiență, dar și, nu în ultimul rând, de condițiile excelente din spitale”, a declarat astăzi, 30 ianuarie, Günther Wiesinger, președintele Grupului de Specialitate în Medicină din cadrul Camerei de Comerț a Vienei, în cadrul unei conferinţe despre turismul medical în Austria.
De exemplu, pacienții români reprezintă 20% dintre pacienții internaționali din campusul medical al Wiener Privatklinik (WPK), numărul lor dublându-se anul trecut. Aproximativ 60% dintre pacienți s-au adresat spitalului pentru a accesa tratamente inovatoare de cancer (imunoterapie și terapii personalizate). Alți 10% dintre români au cerut controale medicale sau o a doua opinie, în timp ce restul de 30% au fost tratați în centrele de competență în ortopedie, traumatologie și medicină sportivă, sau în medicină cardiovasculară.
Sursa: economica.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor
Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor În ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cazuri prin care au fost comise fapte de natură penală, utilizându-se tehnica „spoofing”. Autorii, folosind aplicații VoIP (voice over IP), cu numere de […]