Rămâi conectat

Actualitate

Peste 16.000 de români s-au tratat anul trecut în spitale din Austria, de două ori mai mulți decât în 2016

Ziarul Unirea

Publicat

în

În 2017, peste 16.000 de români s-au tratat anul trecut în spitale din Austria, peste 4.000 în spitalele private iar alţi 12.000 în sistemul sanitar public austriac, au arătat oficialii Camerei de Comerț a Vienei, în cadrul unei conferinţe despre turismul medical în Austria.

„Aproximativ 25% dintre pacienții tratați în clinicile și spitalele private din Austria sunt turiști medicali, și cei mai mulți dintre cei care aleg Austria ca destinație pentru îngrijiri medicale provin din țările din Europa Centrală și de Est. În ultimii câțiva ani, numărul de români ce caută în Austria soluții la problemele lor medicale a crescut constant. Mai exact, numărul de pacienți români în Austria s-a dublat între 2016 și 2017. În 2016, românii au cheltuit între 200 și 250 milioane de euro pentru tratamente în Austria, atrași fiind de tehnologia medicală modernă, de echipamente de ultimă generație, de specialiști bine pregătiți și cu experiență, dar și, nu în ultimul rând, de condițiile excelente din spitale”, a declarat astăzi, 30 ianuarie, Günther Wiesinger, președintele Grupului de Specialitate în Medicină din cadrul Camerei de Comerț a Vienei, în cadrul unei conferinţe despre turismul medical în Austria.

De exemplu, pacienții români reprezintă 20% dintre pacienții internaționali din campusul medical al Wiener Privatklinik (WPK), numărul lor dublându-se anul trecut. Aproximativ 60% dintre pacienți s-au adresat spitalului pentru a accesa tratamente inovatoare de cancer (imunoterapie și terapii personalizate). Alți 10% dintre români au cerut controale medicale sau o a doua opinie, în timp ce restul de 30% au fost tratați în centrele de competență în ortopedie, traumatologie și medicină sportivă, sau în medicină cardiovasculară.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sursa: economica.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

FOTO| PRIMA ZĂPADĂ din ALBA: A nins la Arieșeni și Șureanu

Ziarul Unirea

Publicat

în

PRIMA ZĂPADĂ din ALBA: A nins la Arieșeni și Șureanu

În zonele înalte din Munții Apuseni iarna începe să-și intre în drepturi timpuriu.

Vremea se va răci accentuat și va ploua în cea mai mare parte a țării. La munte și, temporar, în zonele mai înalte din nordul Moldovei, vor fi și intervale cu lapoviță și ninsoare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pasajul unui ciclon deasupra României va aduce precipitații slabe și local, moderate, în majoritatea regiunilor țării. Cantitățile de apă vor atinge, în general, 5 – 15 l/mp, iar izolat, în zonele de munte din vestul țării, vor depăși 30 de l/mp.

Datorită traiectoriei nordice a ciclonului, în cea mai mare parte a țării vor predomina ploile. Inițial va ninge doar în zonele înalte de munte, la altitudini de peste 1800 m.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO| NINGE la Prislop! Zăpadă de 10 -15 cm în Munții Rodnei. Recomandări de la Salvamont

Ziarul Unirea

Publicat

în

NINGE la Prislop! Zăpadă de 10 -15 cm în Munții Rodnei. Recomandări de la Salvamont

Iarna se instalează încet în munți. Reprezentanții Parcului Național Munții Rodnei au făcut publice imagini cu zăpada care s-a instalat în zonă.

”Colegii noștri vă țin aproape. Alaltăieri soare, astăzi zăpadă! Pasul Prislop!” au scris aceștia pe Facebook.

Ținând cont de evoluția vremii în următoarele zile, salvamontiștii fac următoarele recomandări celor care doresc să urce pe munte:

Elit - Gustul Desăvârșit

să țină cont de atenționările de vreme nefavorabilă: vânt și precipitații!
să nu se hazardeze pe traseele care urmăresc crestele montane sau traseele dificile de acces în zona de creastă. Din cauza vizibilității scăzute, orientarea pune probleme, iar marcajele turistice, exceptând stâlpii indicatori, pot fi acoperite de un strat de zăpadă;
să pornească la o oră cât mai matinală întrucât se întunecă destul de devreme. În condiții de iarnă timpii de parcurgere a unui traseu pot diferi de timpii afișați pe tablele indicatoare;
să fie echipați corespunzător, cu ghete de iarnă, parazăpezi, jachetă de vânt, polar, rucsac, căciulă, ochelari, apă, mâncare și lanternă
să se informeze în legătură cu traseul ce urmează să fie parcurs;
să abordeze traseele montane în funcție de nivelul de pregătire fizic și dotarea cu echipament;
în cazul în care se consideră că au anumite probleme sau au pierdut marcajul traseului, este indicat să apeleze serviciul salvamont pentru o intervenție a salvatorilor montani în timp optim în vederea evitării unor situații neplăcute, uneori critice.
Pentru accesul auto în zona montană este recomandat ca autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă deoarece pe unele zone de drum poate fi zăpadă, respectiv gheață.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Albaiulianul Mihnea Costachi, rezultate istorice la Campionatele Mondiale de rezolvări de probleme, desfășurate în Emiratele Arabe Unite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mihnea Costachi, rezultate istorice la Campionatele Mondiale de rezolvări de probleme, desfășurate în Emiratele Arabe Unite

Mihnea Costachi (CSM Unirea Alba Iulia) scrie istorie pentru şahul românesc: medalie de bronz la categoria Tineret U23 individual şi locul 5 pe echipe la Campionatele Mondiale de rezolvări de probleme de şah de la Fujairah (Emiratele Arabe Unite).

Rezultat excepțional obţinut de Mihnea Costachi la Campionatele Mondiale de Dezlegări (rezolvări de probleme de şah) desfășurate în Fujairah (Emiratele Arabe Unite), o competiţie organizată de FIDE (Federaţia Internaţională de Şah) şi aflată la a 45-a ediţie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Aflat în premieră la un turneu de dezlegări de asemenea calibru, maestrul internațional albaiulian a obținut medalia de bronz la categoria Tineret U23, contribuind totodată decisiv la un rezultat istoric pentru echipa României: locul 5 în lume!

Concursul a constat în 2 sesiuni cu durata de 3 ore fiecare, în care participanții au avut de rezolvat câte 9 probleme de şah extrem de dificile de diverse tipuri: maturi directe în 2, 3 și mai multe mutări, maturi ajutoare, maturi inverse şi studii.

Mihnea Costachi, care este şi campion national en titre la această probă, a debutat foarte bine obţinând 39,5 puncte din 45 posibile la prima sesiune.

Chiar dacă în a doua sesiune Mihnea a obţinut doar 24,75 puncte, cu un total de 64,25 puncte, Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 3 mondial la categoria Tineret U23, după Ilija Serafimovic (Serbia) 76,25 puncte şi Kevinas Kuznecovas (Lituania) 69,75 puncte. În clasamentul seniorilor podiumul a fost ocupat de Danila Pavlov (FIDE) 84,5 puncte, Ural Khasanov (FIDE) 83,25 puncte şi Piotr Murdzia (Polonia) 80,25 puncte.

Cu punctajul obţinut Mihnea Costachi a contribuit decisiv şi la o clasare istorică pentru selecţionata României, care a obţinut în premieră locul 5 la un Campionat Mondial de dezlegări pentru seniori.

Clasamentul celor mai bune echipe ale lumii, în care nu a fost luată în considerare Rusia, jucătorii ruşi concurând doar la individual sub steagul FIDE, a fost următorul:

1.Polonia 162,75 puncte

2.Serbia 153,75 puncte

3.Germania 138,75 puncte

4.Belgia 133 puncte

5.România 131,75 puncte

6.Lituania 130,25 puncte

7.Israel 128 puncte

8.Slovacia 126 puncte etc.

Din echipa României au mai făcut parte Dinu-Ioan Nicula, care a obţinut 59,5 puncte şi Crişan Vlaicu, care a acumulat 55,25 puncte, în clasamentul general contând cele mai bune 2 rezultate obţinute.

De menţionat meritul deosebit al lui Vlaicu Crişan, unul dintre cei mai experimentaţi compozitori şi dezlegători de probleme din lume, care a efectuat săptămânal, timp de peste un an, antrenamente cu un grup de tineri şahişti români, printre care Mihnea Costachi şi Denisa Bucur, în scopul ridicării nivelului valoric al acestora, ambii elevi ai acestuia obţinânt medalii de bronz la campionatul mondial, Mihnea la tineret, iar Denisa la feminin.

Participarea lui Mihnea Costachi la Campionatele Mondiale de Dezlegări din Emiratele Arabe Unite s-a făcut cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba, în cadrul proiectului de sprijinire a tinerilor şahişti albaiulieni care reprezintă România în competiţiile mondiale de mare anvergură în anul 2022.

Tot în cadrul acestui proiect a fost susţinută participarea lui Radu Ţâmpea la Campionatele Mondiale de Juniori, experienţa acumulată de acesta ajutându-l să obţină 3 medalii la Campionatele Balcanice de Juniori, iar în luna decembrie Mihnea Costachi va beneficia de sprijinul autorităţilor locale pentru a reprezenta România la Campionatele Mondiale de şah rapid şi blitz pentru seniori din Kazahstan, unde se va duela cu cei mai buni jucători de şah din lume.

Până atunci însă Mihnea Costachi va reprezenta CSM Unirea Alba Iulia la 4 competiţii foarte importante: Openul Internaţional al României la şah rapid (Sebeş, 2 decembrie), Campionatele Naţionale de şah rapid şi blitz pe echipe (Sebeş, 3-4 decembrie) şi Finala circuitului Grand Prix România (Alba Iulia, 5-6 decembrie).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea