Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Peste 150 de milioane de lei pentru construirea unei variante ocolitoare la Blaj: O nouă licitație, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Peste 150 de milioane de lei pentru construirea unei variante ocolitoare la Blaj: O nouă licitație, lansată în SEAP

Primăria Municipiului Blaj a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o nouă licitație pentru realizarea documentației tehnice pentru Autorizația de Construire (D.T.A.C), elaborare Proiect tehnic și execuție lucrări pentru obiectivul de investitii: „Varianta ocolitoare a Municipiului Blaj (conectivitate cu Drum Transregio Blaj-Teius -A10)”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 150.249.389,50 lei, fără TVA.

Varianta ocolitoare a municipiului Blaj va avea o lungime totală de 6,845 km, un viaduct și 4 sensuri giratorii și va intersecta 7 drumuri de exploatare.

Varianta ocolitoare începe pe DN14B, la intrarea dinspre Alba Iulia, înaintea podului de pe râul Târnava Mică, unde va fi amenajat un sens giratoriu, și va continua în zona de versant a luncii Târnavei Mici spre Petrisat, unde va fi construit un viaduct, în lungime de aproximativ 300 de metri, peste râul Târnava Mică, calea ferată și magistrala de gaz.

Drumul continuă paralel cu linia C.F. Blaj – Praid (zona Fântâna Domnișoarei), dupa care urcă pe platoul din partea de nord a municipiului Blaj, spre fostul IAS Blaj.

Traseul intersectează drumul județean DJ 107 (Blaj – Târnăveni) pe drumul care duce spre rampa de transfer deșeuri menajere și prelungirea strada Izvorului, unde este prevăzut un sens giratoriu, urmând ca traficul din drumul judetean înspre/dispre varianta de ocolire să fie deviat printr-un sens giratoriu.

Traseul continuă prin fostele plantații de viță de vie până la coborârea spre DN 14B (ieșirea spre Mediaș), unde va fi amenajat al patrulea sens giratoriu, ce reprezintă și punctul de final al variantei ocolitoare.

Șoseaua ocolitoare reprezintă o investiție esențială și mult așteptată pentru municipiul Blaj, iar odată cu finalizarea ei, vom scoate traficul greu din oraș și vom oferi o rută alternativă și rapidă pentru cei care tranzitează Blajul.

Dezvoltarea infrastructurii generale de transport va avea impact favorabil, intrucat se vor realiza o serie de deziderate precum:

-descongestionarea traficului din orase -sporirea considerabila a capacităţii de circulaţie

-reducerea degradarii şi a uzurii arterelor existente, datorită suprasolicitărilor cauzate de traficul greu

-reducerea semnificativă a poluării mediului prin reducerea noxelor si zgomotului

-realizarea legăturilor între reţelele de transport care atrag fluxuri de mărfuri

Principalul avantaj al implementării acestui proiect îl reprezintă viteza crescută a traficului prin folosirea sectorului de Variantă Ocolitoare dimensionată corespunzător, cu vitezele legale şi medii aferente, în locul unor sectoare de drum naţional, drumuri judeţene şi străzi. Acest lucru conduce la reducerea costurilor de călătorie, atât pentru pasageri, cât şi pentru transportul de marfă.

De asemenea, condiţiile de siguranţă ale traficului sunt în mod vizibil îmbunătăţite. În final, dar nu mai puţin importantă, este creşterea calităţii vieţii locuitorilor localităţilor deservite de drumurile din zona de influenţă a Variantei Ocolitoare Blaj, ca urmare a reducerii poluării aerului şi a zgomotului printr-o circulaţie mai fluentă şi în special prin preluarea unui volum important de trafic din municipiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 19 MAI 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea