Peste 140 de polițiști la datorie, în Alba, în minivacanța de „Sfânta Maria” – Amenzi în valoare de 180.540 lei, majoritatea pentru depășirea vitezei legale

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În perioada 15 – 19 august, în judeţul Alba nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice. Poliţiştii au acţionat cu efective suplimentare pentru ca cetăţenii să petreacă, în linişte, minivacanţa prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

În perioada 15 – 19 august 2018, 140 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a fraudelor, investigaţii criminale, transporturi şi arme, au acţionat zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică precum şi asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Au fost folosite, în medie, zilnic, 70 de autospeciale de poliţie şi s-a acţionat, alături de jandarmi, poliţiştii locali şi lucrători ISU, pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea unei prezenţe active, în locurile unde au fost organizate manifestări publice sau religioase precum şi în zonele turistice ale judeţului.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

În această perioadă s-a intervenit la 242 de evenimente, din care 223 semnalate prin 112 şi au fost constatate 71 de infracţiuni, din care 16 la regimul rutier.

Totodată, poliţiştii au constatat 742 de abateri de natură contravenţională ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 180.540 lei, din care 92 la Legea 61 din 1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 630 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative.

Au fost reţinute 28 de permise, din care 10 pentru consum de alcool, iar restul pentru alte abateri.

Dintre sancţiunile aplicate ca urmare a încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 292 au fost aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză, 7 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar restul pentru alte abateri.

Pe perioada minivacanţei, în judeţul Alba, nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419